Kro$$fire’s Blog

martie 26, 2007

Gheorghe

Filed under: Social, Cultural, Politic,Viata de zi cu zi — krossfire @ 5:43 pm
Tags:

Serile FJSC au revenit in forta cu un invitat ‘’mai deosebit’’ in persoana lui Andrei Gheorghe. Pentru a-mi face datoria unei introduceri in subiect o sa explic pe scurt despre ce este vorba : Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii organizeaza seri de discutii pe teme relevante profesiei, cu invitati din domeniu. Suna foarte generalist insa va asigur ca ‘’se intampla lucruri frumoase’’. Initiativa este laudabila din foarte multe puncte de vedere (in special datorita contactului cu oamenii ‘’din interior’’).

Sa trecem acum la ce ne doare, sau mai bine zis la ce ma doare. Voi spune din capul locului ca nu l-am admirat niciodata pe Andrei Gheorghe. Mi s-a parut un indivit arogant, pseudointelectual si megaloman, pe care mereu l-am plasat langa Craioveanu. (desi Craioveanu este mai vulgar , dar si mai modest). Surpriza ! Andrei Gheorghe din spatele camerei este aceeasi persoana cu cetateanul Andrei Gheorghe.

Sala a fost supraaglomerata, si pot intelege de ce. Un om cu vizibilitate si care avea ceva de spus , venea in facultate. Buuun…toate bune si frumoase pana la aparitia ‘’celui mai bun om de radio, televiziune, moderator…blah…blah’’. Prima parte a discutiei l-a surprins pe Andrei Gheorghe cititind de pe prompter (cum bine s-a exprimat un coleg, care-si poate reclama drepturi de autor). Andrei Gheorghe a venit cu poezia invatata, a presarat niste ironii pe ici pe colo si a parut mult mai inteligent decat este. M-a alarmat reactia salii : La scurta istorie a radio-ului si televiziunii din Romania , prezentata in stilul mistocar-superior al individului, cei din randurile din fata aproape ca lacrimau…aplaudau obsesiv si incuviintau. (Nu e vorba de randurile din imediata sa apropiere, pentru a elimina oarecare ambiguitati si acuzatii)

Pana la urma…care ar fi problema ? Cand vii intr-o astfel de postura trebuie sa ‘’live up to the name’’ (suna ilogic, insa nu am avut alta exprimare la indemana). Problema este la el, nu la mine, cum ar parea la prima vedere. Omul nu stie sa disocieze intre persoana lui din afara camerei si cea din viata personala. Nu sunt singurul care astepta sa vada un Gheorghe putin mai vulnerabil , mai ‘’om’’. Un Andrei Gheorghe care sa explice de ce s-a lovit pentru a ajunge sa fie cunoscut (ar fi niste cazuri de cenzura si concedieri aproape dubioase ale lui ‘’Gheorghe’’). Nu voiam in niciun caz un Andrei Gheorghe care sa ne spuna ca era somer si ca a intrat in radio pentru ca ‘’era bun la asta’’ si ca a apoi a schimbat pe televiziune pentru ca a simtit declinul radio-ului. Voiam un Gheorghe care sa ne spuna care au fost sforile trase ca sa ajunga sa vorbeasca din aceasta postura. Voiam sinceritate. Evident ca nu ma astept ca vreun om de televiziune din Romania sa-si ‘declare averea’ insa nici sa vorbeasca de la inaltimea cu care ne-a tratat Gheorghe. Voiam sa-l vad ca om de televiziune si radio (un om care ”lucreaza” acolo) , nu ca pe o ”super vedeta”. M-au iritat : Puseurile de megalomanie (‘’Sunt cel mai bun om de radio din Romania’’ – initial a spus-o la modul general, disociat, dand un exemplu insa repetarea frazei de patru ori i-a deslusit intentia) , mistourile (de la ironic, subtil pana la prost gust) si evaziunea. O singura fraza sincera am sesizat in tot discursul sau : ‘ Am o parere excelenta despre mine’.

Ok, tot nu am lamurit ce problema am eu cu el dupa intrevederea asta. Problema mea generala cu el este urmatoarea : Andrei Gheorghe este un om de televiziune usor inutil . Un moderator ‘’off-topic’’ (am pus si un filmulet) si un om putin cam pe langa problema politica pe care o trateaza. Cu sau fara el , televiziunea ar fi la fel. Aportul in ‘dezghetarea’ radioului romanesc nu i se poate nega. Acum problema mea particulara cu Andrei Gheorghe : Am pus intrebarea, in cadrul discutiei – Exista un Andrei Gheorghe mai sincer, unul care nu vorbeste in exemple si care nu s-a antrenat pentru aceasta inalnire ? Intrebarea mai fusese pusa si inainte de catre alte doua colege, dar in alta forma. Evident, raspunsul concret nu a existat. A recunoscut ca a venit cu gandul de a da niste exemple didactice, dar in rest am fost bombardat cu o serie de mistouri, pe care poate le meritam, culminate cu ‘’Sorry for being smart’’. Andrei, sper ca nu te refereai la tine ! Nu ca te-ai fi putut referi la mine, pentru ca nu sunt destept…dar news flash : Nici tu ! Tocmai prin comportamentul de acum, pe care multi l-au luat drept natural si cool, ai demonstrat ca nu esti decat o marioneta, un captiv al personalitatii sale din fata camerelor.

Venisem pornit sa ma cert cu Gheorghe. Nu s-a lasat atins, pentru ca venit , a jucat un rol si a plecat. Desi mi-a parut putin mai inteligent (cum si intentiona), nu m-a convins.

Pentru a incerca sa obiectivizez putin expunerea (desi e imposibil) voi enumera si niste puncte mai ok ale discutiei : Omul s-a documentat si s-a straduit sa-si expuna ‘’marfa’’. Informatiile date au avut utilitatea lor. A fost indeajuns de amabil sa raspunda la intrebarile ulterioare (da, am pus intrebari ulterioare), intrebari prin care am aflat ca site-ul sau oficial nu va mai fi actualizat (voiam sa ma leg de megalomania pe care o degaja) si ca The Money Channel chiar are cresterea de piata pe care o intuiam. A avut si cateva momente de sinceritate orchestrata…genul ala de ‘’da…am dat involuntar spaga’’, dar in niciun caz ‘’da, eram o nulitate cand un director amabil de radio m-a facut om’’. Andrei Gheorghe mai are un mare plus, singurul pentru care-l admir : Se stapaneste excelent si asta l-a facut sa creeze o iluzie frumoasa astazi. Din pacate, iluziile nu tin mai mult de o ora.

Au fost intrebari cu mai putina substanta si poate mai putin indreptatite decat a mea. Ma asteptam sa fiu ironizat, si probabil ca meritam (in general cand vezi ca inaintea ta sunt demolati altii, nu este bine sa insisti pe aceeasi tema). Este de remarcat faptul ca au fost intrebari. De asemenea, au existat in primele randuri niste oameni care aplaudau frenetic, inghiteau toata poezia (frumos ambalata, e drept) de la inceput si la final se imbulzeau sa faca poze. Genul de oameni care radeau zgomotos acoperind orice incercare de comunicare si care erau gata sa sara pe cei cu intrebarile. Alt news flash ! Cu un astfel de comportament nu veti fi niciodata mai mult decat simpli executanti. (Nu veti ajunge vedetel pe care le idolatrizati prosteste daca nu faceti decat sa incuviintati tacit si sa incurajati. Nu am o problema cu pozele in sine, sau cu cei care-si faceau poze, ci cu cei care nu puteau decat aprobe). Am vazut oameni care si notau citate….scarry. Imi pare rau pentru voi. Nu e nimic in neregula sa-ti iei notite (pe ce credeti ca am bazat postul ?), dar e ceva in neregula sa notezi citate din Andrei Gheorghe, pentru uz personal.

O intrebare care m-a socat ’Tu daca ai fi la fel de destept ca el, nu ai fi asa ?’. Eu daca as avea varsta lui si as fi la fel de ‘destept’ mi-as reevalua comportamentul. Eu , ‘’cel mai bun blogger din Romania’’, ‘’cel mai tare scriitor’’, ‘’cel mai cunoscut moderator’’, ‘’cel mai cel…’’ (pentru ca asa suna daca as fi Gheorghe) nu as putea sa vin in fata unor studenti si sa le vorbesc de sus.

Sesizati ca am folosit obsesiv derivatele de la cuvantul ‘’sincer’’. Aparent (dupa ‘Andrei Gheorghe) denota nesiguranta. Nu l-am folosit referindu-ma la mine.

Bonus – Voi raspunde la intrebarile pe care le primesc in general pe mail si pe blog

Dar tu ce ai facut ma pana acum ?
Comparativ cu Gheorghe, mai nimic. Comparativ cu un om care mi-ar putea pune intrebarea : multe. Pot enumera premiile si expunerea obtinuta in diverse domenii (in special scris si multimedia) la cerere. Pot pune la bataie si cunostintele acumulate, invitand eventual la un battle.

Ai ceva cu totii oameni din Romania, sau defulezi in mod normal pe blog ?
Greseala mea a fost ca nu am pus prea multe intrebari (Una ‘’live’’ si doua personal, la final). Am curajul de a-mi sustine afirmatiile si fata in fata si nici nu am bagat capul in pamant cand am fost ironizat de ‘’cel mai mare om de radio din Romania’’. Am taria afirmatiilor mele si le pot sustine in orice context. Daca ar fi sa raspund in ton Gheorghe la intrebarea asta, as spune : ‘’ Ia mai du-te bah in p*** m*** ’’

Esti ofticat pentru ca Gheorghe este mai destept ca tine !
Gheorghe are cu vreo 30 de ani mai mult decat mine si evident mult mai multa experienta de viata si probabil cultura. Nu neg ca ar fi mai inteligent (acum) decat sunt eu (acum). Este mai inteligent ! (pentru ca inteligenta presupune experienta). Totusi, avand mijloacele si sansa de partea sa, pana la varsta asta ar fi trebuit sa fie mult mai mult. Si Liiceanu si Ioan T.Morar (personalitati alese la intamplare) sunt mai destepti si mai culti decat mine in momentul asta, insa nu am de gand sa-i atac in vreun mod.

 

E incredibil cum la varsta asta, Andrei Gheorghe se ascunde intr-un mod fenomenal de el si de cei care-l privesc. Nu stim nici pana acum cine este Andrei Gheorghe. Eu unul, nici nu vreau sa aflu…

Si inca ceva…Gheorghe l-a citat la un timp pe Mircea Badea. E ca si cand ar fi scos periuta si s-ar fi spalat pe dinti cu rahat. (Asta ca sa o dau in limbajul lui ”colocvial”)

”Destepti” din astia avem peste tot in televiziune. Gheorghe este ceva mai cult decat restul si daca si-ar pune bila ar face mai mult decat o emisiune cu audienta dubioasa.

P.S : Poate nu sunt coerent, dar sunt oameni cu mine in camera care se uita la sport pe OTV….halal conditii ‘’de lucru’’.

63 comentarii »

  1. sincer….sunt dezamagita…mai multa subiectivitate decat aici nu am vazut nicaieri…plus ca da fiecare are dreptul sa aiba opiniile lui dar tu improstii cu noroi intr-un om pe care nu il cunosti personal…si in niste colegi de-ai tai…ca informatie pt tine..cei care notau ceva erau cei care fac articole pe tema asta. ar trebui sa iti multumeasca pt „scarry”. macar ei au venit acolo cu un scop. si nu respecti parerea altora cand te iei de cei care ua stat in fata.

    sincer respect mult felul tau de a scrie dar aici consider ca ai exagerat prea mult. si aoclo s-a vazut asta si aici.

    Comentariu de gazutza — martie 26, 2007 @ 5:56 pm | Răspunde

  2. Nu am treaba cu cei care si-au notat. Si eu am scris pe baza unor notite, deci no problem. Suntem la Jurnalism, nu ? Am o problema cu cei care si-au notat ”citate” (vorbesc serios).

    Daca ceilalti formeaza o parere coerenta, vom confrunta ideile. Nu m-am luat de cei care au stat in fata in mod direct, ci de cei care au aplaudat frenetic la un timp si care ”tipau”. (Ca la galerie).

    Imi place sa-mi pastrez coloana vertebrala. Nu-mi schimb parerea, pentru ca de-aia e parere 😉

    Comentariu de krossfire — martie 26, 2007 @ 5:59 pm | Răspunde

  3. logic:-p dar ai grija cu prea mare subiectivitate. ca sa iti spun „sincer” am gost un pic socata de intalnire. sau nu…pt ca m-am intrebat daca asa cum e la tv e si in realitate si am decoperit ca da. apoi am vb cu prietenul meu care il cunoaste personal si mi-a spus ca asa e el mereu. cu tonul si atitudinea aia. si atunci…ce sa mai spun. daca eram eu asa? deci…asa e el si gata. logic ca poti sa nu il suporti…etc. dar sunt uneori prea grave acuzele tale si unele f personale.
    iar in leg cu cei care scriau citate nu stiu ce sa iti raspund decat ca….poate folosesc citate in articolele lor:-p

    oricum spor la scris pe mai departe!!

    Comentariu de gazutza — martie 26, 2007 @ 6:03 pm | Răspunde

  4. Dar oare cum este Gheorghe intre cei mai apropiati prieteni…in casa ? Oare nu poarta Gheorghe o masca mult prea apasatoare a personalitatii Gheorghe ?

    Comentariu de krossfire — martie 26, 2007 @ 6:05 pm | Răspunde

  5. da poate….dar ma intreb de ce sa ne intereseze asa de mult? este un produs al mass-media. este un prezentator. atata tot. oare ce ma intereseaza pe mine cum e el in viata reala? da am recunoscut ca am fost socata dar mi-a placut „ce a spus”!!”cum a spus” ramane doar legat de felul lui de a fi de care nu ma leg….ca poate nici eu nu sunt perfecta:-p

    P.S. un plus mare este si faptul ca nu a facut-o de „rahat” cum ne asteptam pe fata care l-a confundat cu „tudor gheorghe” si chiar i-a raspuns la modul cel mai corect si serios

    Comentariu de gazutza — martie 26, 2007 @ 6:10 pm | Răspunde

  6. @krossfire:
    1. Tocmai atitudinea sa face deliciul publicului.
    2. Eu nu am vazut pe cineva lacrimand…aplaudand obsesiv. Da, poate incuviintau, pentru ca poate chiar erau de acord cu el…dupa cum stii fiecare are dreptul la o parere.
    3. Ce ai fi vrut? Sa vina si sa zica ce mult o iubeste pe nevasta-sa si ca in jurul fetei lui i se invarte viata? sau sa inceapa sa planga, ca ii multumeste lui Dumnezeu ca l-a ajutat sa intre in radio si tv? come on…
    4. Nu te pune nimeni sa te uiti la emisiunile lui, cum nu te-a obligat nimeni sa vii la intalnirea asta.
    5. De unde stii ca nu o sa ajungem noi, cei care am facut poze cu el, niciodata vedete?
    6. Nu, nu e nimic in neregula sa notezi citate din Andrei Gheorghe. Atata timp cat suntem jurnalisti, notam citate si din Vadim Tudor si din D.D. si din boschetarii din gara de nord.
    7. Daca nu vrei sa aflii cine este adevaratul Andrei Gheorghe, de ce te agiti?
    Zici de el ca e arogant si nu-stiu-cum. Dar tu nu crezi ca ar trebui sa fii putin mai flexibil? Si tu iti sustii punctele de vedere cu pretul vietii.
    Pe mine m-a incantat seara asta si l-am vazut si pe omul (mai mult sau mai putin de televiziune) Andrei Gheorghe dupa ce am iesit din sala.

    @gazutza: dar tu il cunosti personal? ca asa vorbesti in primul comment. si ai dreptate, nu esti perfecta! nimeni nu e.

    @krossfire: Oricum ai dat lovitura cu postul asta, ca o sa sara audienta 😀

    Comentariu de Ioana Sima — martie 26, 2007 @ 6:33 pm | Răspunde

  7. Ahh…Ioana…you’ve betrayed me…now you suffer..muhahahaa. Glumeam, evident 😉

    1.Era vorba de cei care incuviinteaza tacit (am modificat putin) , nu de cei care au facut poze cu el. Atitudinea de ”he’s sooooo great” nu te ajuta sa progresezi.

    2.Ti-ai raspuns singura la o parte din intrebari. Ai dreptate, ar trebui sa fiu mai flexibil, si chiar mi-am pus pe whishlist intr-un post anterior 😉

    Comentariu de krossfire — martie 26, 2007 @ 6:37 pm | Răspunde

  8. nu am spus asta. am spus ca krossfire improasca cu noroi un om pe care nu il cunoaste personal. nu il cunosc mai departe de azi…adik nici macar nu am vb cu el personal asa cum au facut altii….
    si da vroiam sa spun si eu doua lucruri mentionate de tine:
    1. nu am vazut oamenii aia care aplaudat frenetic si am stat pana la sfarsit…erau doar cei care il ascultau mai atent in fata si in rest…atata. aplauze au fost in toata sala nu doar in fata si cel mai mult la replica colegului nostru „corect”!
    2. si krossfire seamana cu A.G. prin felul in care isi sustine ideile.

    Comentariu de gazutza — martie 26, 2007 @ 6:38 pm | Răspunde

  9. Mi s-a spus pana acum ca seman cu : Hilter, CTP, Andrei Gheorghe, Vlad Craioveanu, Stalin, Napoleon, Nistorescu pe steroizi (acum 2 ani, in urma unui articol cu circuit inchis)….dar hotarati-va odata 😛

    P.S : Nu trebuie sa cunosti personal o ”persoana publica”. Esti jurnalista, te vei afla in situatia de a improsca cu noroi (acum am sesizat cacofonia, desi eu folosesc constant expresia) o groaza de persoane publice pe care nu le cunosti si nici n-ai vrea sa le cunosti.

    Comentariu de krossfire — martie 26, 2007 @ 6:42 pm | Răspunde

  10. Si as mai vrea sa-i vad si eu pe Catalin Stefanescu si pe Cristi Tabara la serile FJSC. Se poate ?

    Comentariu de krossfire — martie 26, 2007 @ 6:46 pm | Răspunde

  11. Nu, tu nu esti Hitler…esti Goebbles, seful propagandei. Stii de ce ?

    Nu stiu ce-i cu serile astea FJSC (chiar, ce-i FJSC ?), insa am sesizat in mai multe articole ale tale urmatoarea chestie : Scrii bine, ingrijit si argumentezi excelent uneori insa denaturezi anormal adevarul si esti subiectiv. Problema este ca esti subiectiv intr-un mod ”obiectiv”.

    Daca ajungi pe undeva printr-o functie mare sa ne spui din timp. Eu plec in Congo 😀

    Fara suparare,

    Dario

    Comentariu de dario — martie 26, 2007 @ 6:49 pm | Răspunde

  12. Observati ca nu m-am legat de emisiunea sa si de gafele pe care le face mai nou la Realitate si la Money Channel.

    Comentariu de krossfire — martie 26, 2007 @ 7:14 pm | Răspunde

  13. observ ca de 4 ore cred…particip la o discutie din ce in ce mai intensa….:-p si cred ca cel mai bine a concluzionat dario:-p…

    deci…krossfire…scrie incontinuare…felicitari…dar cu mai mult obiectivism…

    P.S. si eu am observat tot acum cacofonia,datorita tie si iti multumesc:*. si da o sa trebuiasca sa le improsc cu noroi dar in mod obiectiv!!!

    Comentariu de gazutza — martie 26, 2007 @ 7:15 pm | Răspunde

  14. si apropos….pana la urma e blogul tau…poti sa scrii ce vrei si cum vrei:-p!!!!

    Comentariu de gazutza — martie 26, 2007 @ 7:16 pm | Răspunde

  15. Nici despre cartea lui nu am spus nimic 🙂

    Multumesc pentru aprecieri 😀

    Comentariu de krossfire — martie 26, 2007 @ 7:16 pm | Răspunde

  16. mah, din moment ce te-a facut sa-i dedici un post kilometric in blog eu zic ca omu’ si-a atins scopu’. Daca lumea vorbeste despre el (de bine sau de rau) inseamna ca AG exista.

    Eu unu’ il admir pt ca a stiut sa creeze o imagine si sa o vanda bine. A stiut sa isi construiasca imaginea devenind o anti-vedeta. In rest cred ca e la fel de banal ca ceilalti oameni.

    Acu’ cat de „sincer” vroiai sa fie? vroiai sa-ti spuna cand si-a pus-o ultima oara? vroiai sa se spovedeasca in fata noastra? tu ai fi facut asta daca ai fi fost in locul lui?

    Daca nu ar fi asa ironic, poate ar fi de-a dreptul banal. Asa cum blogul tau ar fi cam plictisitor daca nu ai arunca din cand in cand cu rahat in cate unu. Acu pe bune.

    Nu sunt fan AG, nu mi-am facut poze cu maimuta,si nu l-am lins in c*r. Da’ omu’ exista. indiferent ca-l laudam sau il injuram, exista si il facem sa existe.

    Si iar si-a atins scopu’ ca m-a facut si pe mine sa comentez postu’ asta.

    Comentariu de ciprianv — martie 26, 2007 @ 7:46 pm | Răspunde

  17. intrebarea aia nu ascundea nimic.esti un tip inteligent.punct. ia-o mai usor,totusi!
    p.s.:vreausacred ca postul asta nu are decat un scop: de a creste nr vizitatorilor.in rest,e incurcat si greoi.asta ca snu zic varza.pentru ca nici tu nu mai stii de unde ai plecat si ce voiai sa subliniezi.gheorghe ti-a facut praf orgoliul (care e peste limite normale,btw) si ai vrut sa ne demonstrezi ca te doare in cot de ce a zis el (care e oricum inutil).insa,nu asa se face.si n-o zic eu,o zic altii mai destepti decat mine.
    mai lucreaza la argumentare si mai taie din respectul ala de sine!speaking of „sunt cel mai bun om de radio”….mai ai mult pana sa iti permiti sa il critici pe gheorghe.mult din toate punctele de vedere.astept sa vad cum reactionezi dupa aurora liiceanu (fosta sotie a lui gabriel liiceanu.da,ala caruia ii stalcestitu numele mereu!!) sau dupa catalin stefanescu,ca tot ziceai ca iti place. can’t wait!!
    respect,noni

    am uitat sa iti zic ca am stat in primul rand si nu a lacrimat nimeni.s-a ras la niste faze amuzante si inteligent prezentate.nu trebuia sa fii prost,ratat,retardat ca sa vrei o poza cu gheorghe.si nici pupincurist ca sa il aprobi cand zicea ca evz e primul ziar din romania.si nu te obosi sa ma contrazici,te rog!

    Comentariu de noni — martie 26, 2007 @ 8:18 pm | Răspunde

  18. 1.Ciprianv : Cate posturi mi-ai citit ? Ai partea ta de dreptate cu imaginea ”gheorghiana” insa omul exagereaza.

    2.Noni : Eu nu l-am suportat niciodata pe Andrei Gheorghe. Speram ca omul sa fie ceva mai temperat si mai uman in spatele camerei, insa isi ia rolul prea in serios, ca un actor trecut care inca mai viseaza la scena.

    Cand ziceam ”primele randuri”, nu ma refeream la randurile de langa usa si la cele din spate. As putea sa dau exact randurile si oamenii insa nu ar fi corect.

    La final, cand voiam sa-i pun omului niste intrebari (am pus doua dintre ele), era un individ (pe care-l cunosteam relativ) care-i manca din palma lui Gheorghe si care nu ma lasa sa spun nimic.

    Comentariu de krossfire — martie 27, 2007 @ 4:22 am | Răspunde

  19. Pe mine nu ma intereseaza cine este Andrei Gheorghe ca om.Nici nu ma asteptam sa fie sincer sau altfel decat e el in general.Nu eram la o sueta sau la o cafea ca sa ne dezvaluim personalitatea.Parerea mea este ca post-ul asta e prea subiectiv,ai luat totul in mod personal si nu inteleg de ce.

    Comentariu de roxanik — martie 27, 2007 @ 7:24 am | Răspunde

  20. Si uite cum am reintrat eu in top 10…ba chiar in top 5. Nice, nu 😀 ?

    Pana una alta, sunt oameni care se consuma cu postul meu. Oare sunt singurul care zambeste ? Mi-am spus parerea si au sarit zeci de oameni sa ma contrazica…pe cheltuiala lor, ca traficul la mine a mers 😀

    Comentariu de krossfire — martie 27, 2007 @ 7:52 am | Răspunde

  21. […] de zi cu zi — krossfire @ 8:38 am Buun…in urma ultimului articol , intitulat simplu Gheorghe am primit o serie de reprosuri si de ”hate mail” pe tema ”Nu ai inteles nimic din […]

    Pingback de Some assembly required... « Kro$$fire’s Blog — martie 27, 2007 @ 8:38 am | Răspunde

  22. Problema pentru care Gheorghe naste controverse este ca foarte multi, inclusiv unii dintre cei care au comentat aici, daca nu cumva si autorul postului, nu cred ca Gheorghe este acelasi intotdeauna, si pe sticla si la microfonul postului de radio.
    El nu are ce sa caute pe sticla, corect!, nu e om de televiziune, chiar imi spunea la un moment dat ca face radio pentru ca ii place si face bani si televiziunea ii ofera putere. Ceea ce este absolut adevarat: in radio sunt niste margini de profit foarte mari pentru majoritatea emisiunilor, insa in foarte putine cazuri – vezi Howard Stern – oamenii de radio sunt mai puternici in awareness decat vedetele de televiziune.
    Nu are sens sa incercam sa disociem personalitatile lui Gheorghe, pentru ca prin firea lui este priceput sa isi negocieze adevarata valoare. De exemplu, cat timp a stat la Pro FM isi negocia contractul la 3 luni de zile, practic stia sa se vanda mogulului Sarbu. Ceea ce putini din Pro au avut vreodata curajul sa o faca. Ca se da viteaz dupa ce a scapat de Sarbu sau Sarbu de el, este foarte simplu si comod.
    Stii care a fost secretul reusitei sale ca personaj distinct in mass media din Romania? Faptul ca a stiut sa se pozitioneze, sa isi faca marketing si branding personal. Ce a insemnat asta practic (obtinute chiar de la el): o privire scurta asupra celorlalti DJ care erau la stadiul de buna ziua, ce mai faceti, va multumesc ca ne ascultati si apoi mica sclipire: hm, eu pot sa fac altceva. Cand a venit din Constanta in Bucuresti, Gheorghe nu era decat inca un provincial care era mare vedeta in orasul sau, dar nu stia pe nimeni in Bucuresti si nu avea neaparat motive sa fie fericit datorita cursului pe care il avea viata sa. Tocmai de aceea cand a zis „Salutare natiune! Astazi vom vorbi despre cat de nesimtiti sunt bucurestenii” era cu totul altceva.
    Gheorghe este un tip foarte interesant cand este relaxat si se vorbeste cu el, nu cand este excitat de o multime in fata careia poate sa creeze lumini si umbre, aceeasi tactica prin care a capatat ceea ce doreste: atentie si imagine.

    Comentariu de Radu — martie 27, 2007 @ 12:22 pm | Răspunde

  23. Da, ultima parte a postului tau ne-a fost redata aproape identic la discutie. Cu pozitionarea si marketingul nu te contrazic 😉

    Comentariu de krossfire — martie 27, 2007 @ 12:26 pm | Răspunde

  24. Tocmai de aceea mi se pare ca dincolo de toate Gheorghe este un supravietuitor. Cate vedete Pro au reusit sa supravietuiasca pe sticla fara sa se schimbe decat in proportie de 1%?

    Comentariu de Radu — martie 27, 2007 @ 12:34 pm | Răspunde

  25. trebuia sa ii ceri un autograf pentru mine. mie imi place Ghedorghe 😀 e simpatic

    Comentariu de emilythestrange — martie 27, 2007 @ 12:45 pm | Răspunde

  26. Andrei Gheorghe?!!! nu-i acordati oare mult prea mult timp, nu mai spun de cite „cuvinte” care zau e pacat sa se piarda.De ce imprastiati vorbele?Nu-i pacat?! vad ca sinteti toti(aproape!) destepti, talentati (sau ar trebuii sa ma cam indoiesc de asta daca ati fost la la o asa mare intilnire..culmea ..de la care trebuia sa invatati nu?!)
    Cine ziceati dragilor ca e Andrei Gheorghe?

    Comentariu de alexandra — martie 27, 2007 @ 3:12 pm | Răspunde

  27. Cred ca Gheorghe e un Terente ratat.Probabil e un Becali3 dar nu are crucea SF Gheorge

    Comentariu de victor — martie 27, 2007 @ 3:19 pm | Răspunde

  28. am uitata sa spun ca autorul acestui blog este un tip destept( nu ca Andrei Gheorge..am zis destept) si ca atare deranjant.De ce draga Krossfire? pentru ca esti impulsiv.Invata sa faci pasi marunti dar siguri.Risti sa ramii singur, si stii de ce ?Ia incerca sa alergi alaturi de cineva cu care nu poti tine pasul!Ori il abandonezi ori daca chiar ti-e necesar alergatul te antrenezi ca sa tii pasul.Cine crezi ca mai e interesat azui de alergat? prefera sa mearga la sala..unde poate sa dea de AG si sa simnta de ce nu pe val..Exageez ca tine de altfel cu articolul despre AG.Si iarasi vin si intreb cine-i Andrei Gheorghe?
    Scuze ca mi-am permis sa-ti dau sfaturi.

    Comentariu de victor — martie 27, 2007 @ 4:05 pm | Răspunde

  29. de ce „iarasi”Victor ca eu am intrebat prima cine-i A.G

    Comentariu de alexandra — martie 27, 2007 @ 4:19 pm | Răspunde

  30. corect!”iarasi” repet o intrebare pusa de altcineva.

    Comentariu de victor — martie 27, 2007 @ 4:22 pm | Răspunde

  31. un post inutil, dupa parerea mea. (util poate doar pentru a creste audienta, dar atat). ca nu-ti place gheorghe, o stim cu totii. ca esi orgolios din cale-afara, la fel.

    Tocmai prin faptul ca ai vrut sa arati in postul ca nu te-a atins gheorghe cu raspunsul lui arati ca de fapt, te-ai atacat. tare. Too bad. Invata ca exista si pareri diferite de ale tale, conceptii diferite de ale tale si oameni diferiti de tine. E timpul.

    „oamenii din primele randuri” inseamna intotdeauna oamenii din primele randuri.. adica cele din fata.. n-o mai da la intors dupa fiecare comment ca de fapt nu voiai sa zici nimic de cei din primul rand (care, btw, face parte din primele randuri), de cei de langa usa, de cei langa geam etc. What for? ai scapat porumbelul. nu mai incerca sa-l prinzi la loc in cusca, pentru ca faci exact contrariul. „sincer” postul asta m-a convins si mai mult ca nu vrei sa fii mai flexibil si ca iti place sa ramai in incapatanarea ta prosteasca.

    „Sorry foe being mean”.

    Comentariu de N3mira — martie 27, 2007 @ 6:48 pm | Răspunde

  32. Imi place ca scrieti fara o baza concreta…fara exemple.

    Nu am spus ca nu m-a atins Gheorghe. Chiar am precizat ca am fost ironizat, deci era imposibil sa nu ma atinga. Am spus ca nu m-a convins Gheorghe. Vorbim de cuvinte si sesuri diferite.

    Gheorghe ramane o nulitate in ochii mei. Nu , nu sunt dispus sa-mi schimb parerea pentru ca nu am de ce.

    Postul a reusit sa faca publicitate serilor FJSC si evident mi-a facut si mie publicitate.

    Gheorghe e inflexibil, eu sunt inflexibil. Who cares ? Incapatanarea mea ”prosteasca” macar se sprijina pe ceva. Exista, are o baza, este sustinuta de ceva creat. Este normal sa-mi formez opinii. Este productiv pentru mine sa critic. Critica ‘inutila’ este ce ai facut tu acum, fara a veni cu un exemplu concret.

    Niciun post de pe un blog nu este inutil. Asa pot sa ma duc pe blogul tau si sa-l declar inutil cap coada pentru ca nu-ti serveste decat tie, nu ? Blogul asta imi serveste mie…fie ca fac o recenzie, o analiza sau fie ca defulez. (Fie ca le imbin pe toate, in cazul asta).

    ”Sorry for being a smart-ass”, dar asta-s eu. Am devenit mult mai flexibil in anumite conditii cu facultate, dar daca flexibil inseamna sa nu am coloana vertebrala si sa merg cu majoritatea, imi pare rau, dar nu pot. Eu vreau sa am o opinie si voi avea mereu o opinie chiar daca va trebui sa mor un Gica Contra.

    Comentariu de krossfire — martie 27, 2007 @ 6:54 pm | Răspunde

  33. Imi pare rau…dar am impresia ca democratia tampeste (nu este vorba de cei care au postat aici, ci de o atitudine generala). Eu de mic am invatat (Nu am fost invatat) sa spun ce ma doare si in momentul in care sunt atacat sau deranjat de ceva sa scot parul (in cazul asta cuvantul scris sau vorbit) nu sa stau la negocieri. Negocierea se face numai de pe acelasi plan, nu din pozitie ofensiva.

    Scuzati rautatea : Am fost la un interviu dubios si am fost asaltat de o iepuroaica rosie. Nu sunt intr-o super dispozitie.

    Comentariu de krossfire — martie 27, 2007 @ 6:59 pm | Răspunde

  34. Gheorghe citand din Badea ? Ptiu, ce-am putut sa pierd…
    (blink blink moment)

    Comentariu de labilul semidoct — martie 27, 2007 @ 7:40 pm | Răspunde

  35. impartasesc opinia lui Krossfire, tipul asta e un rebut, nu are ce cauta pe sticla si nici in fata unor elevi. nu am fost la intalnirea de la fjsc.

    Comentariu de Shiva — martie 27, 2007 @ 7:49 pm | Răspunde

  36. Krossfire, sunt usor dezamagit. Inteleg ca omu’ te-a lovit la orgoliu, dar ce te asteptai?
    Daca tot nu voiai sa stii cine e AG, inseamna ca ai o a doua personalitate (si eu o am, deci no offence :P) care a scris si entry-ul pe blog.
    Eu eram printre cei care dadeau din cap si faceau frenetic poze. Pentru ca ma ocup cu pozele pt. seri, nu de alta… Si imi mai si place AG. Chiar foarte mult. Am si poze. 😛

    Comentariu de Constantin Barbu — martie 27, 2007 @ 8:24 pm | Răspunde

  37. ai poze cu Andrei Gheorghe??? vreau si eu! :))

    Comentariu de ciprianv — martie 27, 2007 @ 8:44 pm | Răspunde

  38. In acest moment, postul asta a depasit ”audientele” postului in care-l injuram pe Mircea Badea si nu am primit :

    -Amenintari cu moartea\bataia
    -Somatii pe forumul oficial
    -Interventii ‘subtile’ de la cel criticat. (De genul ‘Toti bloggerii sunt niste tampiti’)

    Deci, e de bine.

    Comentariu de krossfire — martie 28, 2007 @ 4:40 am | Răspunde

  39. e din 2006.

    Comentariu de Ioana Sima — martie 28, 2007 @ 6:19 am | Răspunde

  40. Era vorba de materialele invocate 🙂

    Comentariu de krossfire — martie 28, 2007 @ 10:41 am | Răspunde

  41. Imi place sa intru pe acest blog pentru ca imi place ce citesc si cum se scrie( cred ca in curind voi spune imi placea).Iti spunea cineva aici „invata sa accepti ca exista si conceptii diferite de ale tale( cineva care se simtea in primele rinduri la „Andrei Gheorge”).Din pacate(mai ales dupa revolutie) baza de date a noastra s-a format cu TV-ul cu presa si are si Andrei si Badea, de ce nu si Nicoleta Luciu (apropo pe ea n-o invitati la serile fjsc? sau nu e departe .etc) un rol.Daca dupa cum vad, miine vom avea mai multi Andrei si mai multi Badea, ori voi ramineti fara piine ori noi ceilalti( si zau ca privind in jur sintem ..existam) trebuie sa plecam nu stiu unde ca se pare ca plaiurile „mioritice” ramin numai mioritice.Ati reusit sa reconstruiti un Andrei Gheorghe( si nu stiu din ce)care s-ar putea revolta chiar ca l-ati pus prea sus si s-ar putea sa aiba ameteli.Nu vi se pare ca va risipiti?..de fapt a atrage atentia de la lucrurile cu adevarat importante, se practica la noi, e un mod de-a exista pentru presa si TV( de ce? uite chiar ar fi interesant de stiut, este comercial, este neputinta, nestiinta,sint interese de grup sau personale etc ?)Ai reusit cu AG sa ma dezamagesti( pentru ca ai scris mult prea mult)) in schimb am fost curioasa sa aflu mai multe despre fjsc.Dar zau, nu-i asa ca AG nu-i un idol al facultatii voastre?!(Parca mai e si Maruta nu? balul bobocilor ..)Miine ce voi vedea pe blog? dar „miine-i departe si azi prea putin” Cred ca si AG stie cui apartin versurile!

    Comentariu de Alexanrda — martie 28, 2007 @ 2:37 pm | Răspunde

  42. Este peste puterile mele… Nu am rabdare sa citesc toate comment-urile. Pe bune. Oricum, cz mea e ca ai exagerat. Am spus si eu la un moment dat ca AG mi se pare cam radical. Da’ „radical”, nu fals, nu prost, nu prefacut, in nici un alt fel decat radical. Asta e sau nu el. Nici macar nu are rost sa ne zbatem creierii cu ” Bah, asta asa e el sau se face?”. Chill out si take care cu subiectivismul (apropo de ce-au zis toti). BTW, jurnalistii trebuie sa fie obiectivi, nu? 😉

    Comentariu de alexandraslm — martie 28, 2007 @ 7:21 pm | Răspunde

  43. Eu nu sunt jurnalist si nu am pretentia de a scrie stiri.

    M-am documentat pe tema. In primul rand un jurnalist trebuie sa aiba c*** , lucru pe care nu-l vad la multi potentiali jurnalisti. Daca te deranjeaza ceva si ai ceva dovezi ca nu e numai nebunia ta la mijloc, scrie.

    Comentariu de krossfire — martie 28, 2007 @ 7:35 pm | Răspunde

  44. @Krossfire: un sfat: scrie cu cine vorbesti (pe modelul @) ca la un moment dat nu se mai intelege nimic…

    Comentariu de Ioana Sima — martie 29, 2007 @ 6:46 am | Răspunde

  45. Am ajuns intamplator pe blogul tau. Nu pot spune ca-mi place Gheorghe, deci nu tin sa-l „apar” (oricum nu e cazul). Dar tin sa subliniez doua lucruri.

    1) Spui ca „Surpriza ! Andrei Gheorghe din spatele camerei este aceeasi persoana cu cetateanul Andrei Gheorghe.”
    Inteleg ca serile FJSC sunt un fel de conferinte. Pai la o conferinta, oricat vrei tu sa-ti vina cetateanul Gheorghe, tot cu vedeta Gheorghe te trezesti. Vrei sa cunosti omul Andrei Gheorghe? Invita-l la o bere… Eu n-am stat la masa cu Gheorghe decat intamplator, o singura data, dar era relaxat si diferit de cum il vezi la televizor. Dupa cum ziceam, nu mi-a placut prea tare, asta pentru ca era chiar si atunci, desi iesit din haina de vedeta, preocupat de munca lui. Lucrul asta poate sa fie totusi si o calitate.

    2) Amuzanta chestie filmuletul ala. Se afla pe tot netul, se mira tot prostul (nu intentionez sa te insult pe tine, am vazut zeci de comentarii pe marginea clipului), dar aproape nimeni nu stie ce e cu el. Eu am vazut emisiunea aia. M-as da destept daca as spune ca m-am prins ca era o inscenare. Nu m-am prins, am fost vag socat. Dar dupa publicitate Gheorghe si invitatii au revenit si asa am aflat ca CEI DOI ERAU CASCADORI si FAZA A FOST REGIZATA. Emisiunea a avut ca subiect filmele lor si succesul in bransa de cascador.

    Comentariu de liviu — aprilie 1, 2007 @ 12:35 pm | Răspunde

  46. Mi s-a mai raportat. Am retras link-ul si comentariul care-l insotea. Eu initial cautasem un film in care Gheorghe isi facea un invitat net superior ”dobitoc” pe fata. Nu l-am gasit asa ca am atasat la furie un filmulet.

    Imi mentin parerile insa opiniile pertinente si documentate sunt bine venite 🙂

    P.S : Am cam incheiat subiectul ”Gheorghe”.Poti incerca sa comentezi pe ultimul post 😉

    Comentariu de krossfire — aprilie 1, 2007 @ 12:39 pm | Răspunde

  47. gheorghe are doar cu 30 de ani mai mult ca tine? Ciudat, citind printre rinduri emanatiile cu care faci spam pe un anume forum as fi zis ca e cu mult mai in virsta..comparativ cu tine desigur, pentru ca altfel gheorghe e destul de tinar.

    Comentariu de radu — august 2, 2007 @ 10:39 pm | Răspunde

  48. Hmm…traumatizat de pe softpedia ?

    Comentariu de krossfire — august 3, 2007 @ 3:42 am | Răspunde

  49. Nu ma intereseaza catusi de putin cine e Andrei Gheorghe in viata de zi cu zi. Ca moderator este zero barat. Impertinent, arogant, lipsit de cel mai elementar bun-simt. M-am mirat intotdeauna ca sunt persoane/personalitati care accepta sa mearga la emisiunea lui de 2 lei.
    Cat despre Mircea Badea… infatuat pana la extrem, plin de el si chiar nu stiu pentru ce. Chiar nu-i inteleg pe cei care se uita la emisiunea lui. Sunt proasta din moment ce nu-i inteleg pe cei doi!?!!

    Comentariu de pierde-vara — august 9, 2007 @ 5:42 am | Răspunde

  50. Nu, se cheama ca esti de-a noastra. Omul mi-a demonstrat ca e un zero si in fata camerelor si in spatele lor.

    Comentariu de krossfire — august 9, 2007 @ 7:01 pm | Răspunde

  51. Ce de indivizi carora nu le place Gheorghe s-au strans pe blogul asta? Simtiti cumva ca sunteti prea mici, copilasi, si Gheorghe in aroganta lui este prea mare pentru voi?

    Comentariu de radubu — septembrie 11, 2007 @ 1:43 pm | Răspunde

  52. Nu-ti asuma o postura superioara pentru ca din postul tau nu prea reiese ca ai avea de ce. Simt cumva ca Gheorghe in prostia lui si a pacalicilor care-i mananca din palma a reusit sa amageasca o groaza de tineri cu sau fara potential.

    Comentariu de krossfire — septembrie 11, 2007 @ 2:16 pm | Răspunde

  53. Nu stiu ce postura superioara mi-am asumat (probabil trebuie sa faci o analiza gramaticala, sa imparti „postul” meu in propozitii ca sa intelegi mai bine), dar vad ca il ataci pe Gheorghe intr-un articol fara sare si piper, iar blogul tau in ansamblu demonstreaza ca nu ai prea mult de spus. Gheorghe enerveaza mintile inguste si pe unii la fel de orgoliosi ca si el dar mai putin talentati! In ciuda tuturor prostiilor pe care le-a facut Gheorghe (si a facut, slava Domnului!), ramane mai bun decat tine si decat altii care stiu sa arunce cu rahat de prin bloguri de doi lei!

    Comentariu de radubu — septembrie 11, 2007 @ 2:45 pm | Răspunde

  54. Imi pare rau dar cu tine nu am ce discuta. In afara de faptul ca tu, un nou venit in ”blogosfera”, cu un blog al carui singur fan esti pe moment tu, jignesti un blog cu peste 100 000 de accesari in baza unor compuneri de liceu pe care te chinui sa le postezi, esti si indolent.

    Postura de superioritate se manifesta prin apelativul ”copilasi”, care la singular ti se potriveste in totalitate. Nu ma cunosti, nu-mi stii pregatirea, dar eu o pot ghici pe-a ta.

    O zi buna si ramai la compunerile tale…

    Comentariu de krossfire — septembrie 11, 2007 @ 2:50 pm | Răspunde

  55. Hai nu ma innebuni! Ce sunt? Maturator sau zidar?
    Normal ca ar fi trebuit sa am nu stiu cate jde mii de accesari (nu ma pot ridica la inaltimea blogului tau care ai peste suta de mii pt. ca mi-ar fi rau de inaltime), ca doar de o saptamana tot scriu! Dar ce vrei? Unde nu e talent si inspiratie?

    Comentariu de radubu — septembrie 11, 2007 @ 3:01 pm | Răspunde

  56. In comentarii.

    Pana una alta, postul de fata este destul de vechi si s-ar putea sa nici nu mai apara pe noua versiune a blogului. Deci, putem incheia discutia.

    Comentariu de krossfire — septembrie 11, 2007 @ 3:02 pm | Răspunde

  57. Cum vrei tu, maestre (maestre blogger)!

    Comentariu de radubu — septembrie 12, 2007 @ 6:22 am | Răspunde

  58. Chill, nu sar la bataie daca nu ma simt jignit.

    Comentariu de krossfire — septembrie 12, 2007 @ 6:29 am | Răspunde

  59. Inca o chestie (nu, nu vreau sa am ultimul cuvant, insa simteam nevoia sa mai adaug si asta si apoi poti sa postezi cate replici vrei) – poate ca ai dreptate cand spui ca m-am situat pe o pozitie de superioritate. Nu mi-am dat seama. Am gresit. Insa ceea ce postez eu nu sunt chiar compuneri de liceu. Unora le plac. E drept, sunt oameni mai ingusti la minte, asa ca mine. Eu si Sandra Brown scriem tampenii. Se mai intampla! Si se intampla sa gasim si fani!

    Comentariu de radubu — septembrie 12, 2007 @ 8:25 am | Răspunde

  60. M-am legat doar de primul text pe motiv ca eram nervos. S-ar putea sa revin cand voi avea mai mult timp de citit si postat pentru a-mi face o opinie intemeiata pe mai multe dovezi 🙂

    Comentariu de krossfire — septembrie 12, 2007 @ 11:13 am | Răspunde

  61. […] at 08:38 am | Tagged as: Viata de zi cu zi Buun…in urma ultimului articol , intitulat simplu Gheorghe am primit o serie de reprosuri si de ”hate mail” pe tema ”Nu ai inteles nimic din […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » Some assembly required… — februarie 5, 2008 @ 6:27 pm | Răspunde

  62. […] cu filmulete online dar la asta merita sau dau un link pentru simplul motiv ca nu-l suport pe Andrei Gheorghe (presupunand evident ca nu e vorba de un […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » De prin alegeri adunate… — mai 17, 2008 @ 2:47 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.