Kro$$fire’s Blog

februarie 10, 2007

Uwe Boll – Idiotu’ satului ?

La capitolul Retarzii Anului, imi este foarte greu sa nu-l amintesc si pe domnul Uwe Boll.

Cine naiba este Uwe Boll ?Nu cumva va amintiti de filmul House of The Dead ? Dar de Alone in The Dark ? Nuuu ? Nici eu…

Sa facem totusi un scurt istoric : Uwe Boll este un om rau. Uwe Boll nu este un om rau pentru ca vrea, Uwe Boll este un om rau pentru ca este infernal de prost. Acest regizor german de mana a saisprezecea a ajuns in atentia criticilor de la Hollywood cand a inceput sa faca filme dupa jocuri. Si ce filme…Doamne, ce filme. Pentru cei care au jucat jocurile originale, cretinismele lui Boll au insemnat tortura timp de 2-3 ore, cat dureaza in general un film de-al ”maestrului”.

Uwe…zambind

uwe.jpg

Dupa cateva remake-uril gen Heart of America si Blackwoods, Boll s-a gandit : ”E timpul sa fac ceva maret ! ” Si a facut ”House of the Dead”. Un horror atat de prost incat este o comedie excelenta. Niste pusti cu nume tembele se duc pe o insula unde sunt atacati de zombi. Original nu ? Ce e bine executat : Sanii unei actrite. Ce e prost executat : Orice altceva..de la mastile de zombi prin care se vede nasul actorilor pana la scenariul de-a dreptul idiot. Cand mor, personajele se inrosesc si dispar, ca in jocurile pe PC, si la fiecare 5 minute de film ,apare cate o scena din joc. La final ”omul rau” da urmatoarea replica : Intrebat de tipa cu sanii mari : ”De ce vrei sa fii nemuritor? ”, tipul spune ”Pentru ca vreau sa traiesc pentru totdeauna…muhahahaa !”.

O asemenea creatie ar fi indeajuns de proasta sa scufunde cariera oricarui regizor in devenire. Insa nu s-a intamplat asa cu Uwe…Uwe a progresat. A vandut filmul la subpret pe DVD in tarile mai putin dezvoltate…a facut ceva bani si si-a facut propria casa de productie. Asa ca la intrebarea : ”Cine mama naiba ii da astuia bani ?”, raspunsul este ”El insusi !”.

Asa crede Boll ca arata un zombie…

house-of-the-dead.jpg

Lasand la o parte ca omul a colaborat la catastrofa cinematografica numita ”Doom”, Uwe a scos un alt film de marca ”Alone in The Dark”. Sa analizam jocul si filmul. Jocul : Un detectiv ajunge intr-o casa bantuita si da de urmele unui complot sinistru care-l duce prin diverse zone. Poveste simpluta dar cu un final frumos si o serie de jocuri pe care nu multi au uitat-o. Filmul : Sanii Tarei Reid, un orfelinat sub care se faceau experimente (ceva larve bagate in coloana vertebrala a unor cobai-oameni) si un fel de caini mutanti care fug dupa personajul principal. The End.

Tara Reid cu ochelari…inteligenta sau tot cocota ?

45232_bc.jpg

Evident, Uwe aplicat aceeasi tehnica. Incasari slabe in cinema, dar vanzari mari pe DVD in tarile care nu au auzit de rottentomatoes sau imdb, sau in tarile care nu au auzit de Uwe Boll. Dupa asemenea isprava, omul a mai facut una : BloodRayne – filmat in Romania. Pacat de Michael Madsen si de Kristiana Loken (cea din Terminator 3…de fapt nu e deloc pacat de ea) . Din nou, nicio legatura cu jocul (fani indurerati, zeci de plangeri). Sange, sani , sange si lipsa de logica. Sa nu uitam de termenul ”dampir” (jumatate om, jumatate vampir) folosit excesiv in film. Bravo Uwe !

Probabil va intrebati : Si ce naiba au facut criticii in situatia in care un om distrugea legende si infunda cariere de actori ? Pai evident, l-au criticat. Si ce-a facut Uwe ? I-a provocat in 2006 la un meci de box sub deviza ”Put up or shut up”. Criticii care scrisesera mai mult de doua recenzii negative despre el , erau invitati la un meci ”fictiv” de box care facea parte dintr-o tehnica de PR. N-a fost sa fie…doi dintre cei care s-au incumetat sa participe au avut nevoie de ingrijiri medicale. Uwe a fost boxer in liga semi-pro (de ce nu a ramas acolo ?) .Unul dintre cei cinci critici invitati nu a mai incheiat meciul…desi facuse box de performanta, respectivul a spus ”Uwe ia totul prea in serios, nu vreau sa fiu nevoit sa-l ranesc serios”. (De ce ? De ceeeeee? ). Lasand la o parte ca niciunul dintre critici nu fusese pregatit inainte, cum se promisese, Uwe a spus ”Mi-am facut knockout criticii…si-i voi face in continuare cu urmatorul meu film !” (Inca unul !?!! Nuuuu…)

Ce delicatese ne mai pregateste ”maestrul” ? Evident…filme dupa jocuri. In urma petitiei ” Do not let Uwe touch Metal Gear”, jocul ”Metal Gear Solid” a fost eliminat de pe lista. Urmeaza insa un film dupa ”Seed” (extraterestrii…sani…sange) si inca unul dupa Dungeon Siege. La Dungeon Siege (nume full : In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale) avem o problema…Uwe ameninta cu o super distributie si filmul este aproape terminat. Se vorbeste de Ray Liotta, Burt Reynolds, Jason Statham , Ron Pearlman si Kristiana Locken. Bine, nu sunt ei cei mai mari actori, dar totusi ! In film apare si Sir Ben Kingsley…si aici apare durerea. Tot ce va pot spune despre filmul asta este ca personajul pricipal poarta numele de ”Farmer”, Uwe neintelegand fraza de la inceputul jocului…”You are just a farmer” !

Pana la Dungeon Siege…Uwe va lansa (tot in 2007 ! al treilea film in acelasi an) un film dupa jocul Postal, un joc aproape lipsit de intriga (macel si obscenitate = fun). Aici s-ar putea sa-i iasa. A filmat in stilul tipic, dar macar ne-a anuntat in prealabil ” A movie so violent , stupid and useless…”

Trailer-ul (de fapt mai este pana la film, deci este vorba de un pre-trailer – Merita vazut, numai pentru fraza ”the world’s most notorious director” ), aici :

Voi incheia cu premiile primite de Boll (se gasesc pe Rotten Tomatoes si cred ca si pe Wikipeida):

Awards
  • Stinker Award for Worst Movie of 2005: Alone in the Dark
  • Stinker Award for Worst Director of 2005: Uwe Boll for Alone in the Dark
  • Stinker Award for Worst Special Effects of 2005: Alone in the Dark
Nominations
  • Golden Raspberry for Worst Director: Uwe Boll for Alone in the Dark
Related nominations
  • Golden Raspberry for Worst Actress: Tara Reid for Alone in the Dark
  • Stinker Award for Worst Song or Performance in a Movie of 2005: „Wish I had an Angel” by Nightwish for Alone in the Dark (era o varianta prelucrata)
Other
  • Alone in the Dark and House of The Dead, part of Films considered the worst ever.

Si un citat :

”I’m not sure what Boll sees when he looks through the director’s lens while filming each of his pictures, but I’m certain it’s something different than what the rest of us see. ” (The Austin Chronicle)

P.S: Ma bucur ca jocurile mele nu au ajuns si nu vor ajunge niciodata celebre (m-am lasat cand trebuia)..daca facea vreodata Boll un film despre ele ? Acum s-a apucat de Far Cry…

22 comentarii »

  1. Sa faci un film dupa Postal… trebuie sa iti lipseasca jumatate de creier!

    Comentariu de DanT — februarie 10, 2007 @ 5:38 pm | Răspunde

  2. Sau tot…sa nu uitam ca exista petitii online anti Boll…sunt oameni care vor sa-l castreze :))

    Comentariu de krossfire — februarie 10, 2007 @ 5:40 pm | Răspunde

  3. Eu atata zic…sa nu ajunga asta, dupa moartea lui, ca Ed Wood.

    Comentariu de M0n0 — februarie 10, 2007 @ 7:16 pm | Răspunde

  4. „Pacat de Michael Madsen si de Kristiana Loken”
    Dar de Sir Ben Kingsley nu-i pacat? 🙂
    Parca existau si zvonuri legate de un viitor film plasat in universul Warcraft. Bineinteles, tot in regia „magnificului”. Lord have mercy on our souls…

    Comentariu de Labilul semidoct — februarie 11, 2007 @ 3:01 pm | Răspunde

  5. Multumesc. Am adaugat si numele lui Kingsley…nici nu-l vazusem in distributie!

    Oricum…Uwe Boll a zis intr-un interviu recent ca va face filme pana va muri, deci trebuie sa facem ceva in privinta asta

    Comentariu de krossfire — februarie 11, 2007 @ 3:05 pm | Răspunde

  6. […] : Daca nu va place articolul asta, si sunteti anti-vaci (Huooo..criminalilor), puteti citi articolul despre Uwe Boll care a atins niste cote nesperate de vizitatori […]

    Pingback de Animalul de companie ideal: vaca ! « Kro$$fire’s Blog — februarie 11, 2007 @ 5:28 pm | Răspunde

  7. […] – daca nu sunteti fani ai posturilor reflexive, mai bine cititi posturile despre Uwe Boll, Rechinu’ , Originea pseudonimului krossfire sau despre Animalul Ideal de […]

    Pingback de A murit Florică… « Kro$$fire’s Blog — februarie 12, 2007 @ 7:19 pm | Răspunde

  8. Gasisem un site f misto: DarwinAwards.com pe numele lui, unde sunt prezentati diferiti oameni suficient de tampisi incat sa se auto-elimine din fondul genetic al omenirii… acuma, nenea uwe are ambele calitati – e mai mult decat suficient de tampit si toti simtim nevoia sa-l vedem eliminat din fondul genetic. problema e cu „auto”. credeti ca am putea sa-l convingem sa joace si eu intr-un film si sa isi faca singur cascadoriile?

    Comentariu de Doru — februarie 13, 2007 @ 5:35 am | Răspunde

  9. *tampiti
    **el
    sorry, e muuult prea devreme si inca nu mi-am baut cafeaua

    Comentariu de Doru — februarie 13, 2007 @ 5:37 am | Răspunde

  10. Uwe Boll – Idiotu’ satului ? « Kro$$fire’s Blog

    Despre Uwe Boll si despre maretele sale realizari !

    Trackback de Voteaza acest post pe wins.ro — mai 5, 2007 @ 2:41 pm | Răspunde

  11. […] Postal ! Filed under: — krossfire @ 2:57 pm Dupa ce l-am facut pe Uwe Boll idiotul satului, tind sa cred ca omul vrea sa se autopastiseze serios in urmatorul film, Postal. (Facut dupa jocul […]

    Pingback de Going Postal ! « Kro$$fire’s Blog — iulie 2, 2007 @ 7:47 pm | Răspunde

  12. […] cap este considerat un gest erotic ? P.S : M-am gandit sa invii vechea categorie a blogului, ‘‘Idiotu’ Satului”. Dupa ce Turtle Treasures, un site dedicat spargerii carapacei testoaselor pentru a gasi rubine […]

    Pingback de Acum si voi : Ham Ham Ham ! « Kro$$fire’s Blog — august 17, 2007 @ 10:23 am | Răspunde

  13. […] by krossfire on 02 Jul 2007 at 02:57 pm | Tagged as: Uncategorized Dupa ce l-am facut pe Uwe Boll idiotul satului, tind sa cred ca omul vrea sa se autopastiseze serios in urmatorul film, Postal. (Facut dupa jocul […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » Going Postal ! — ianuarie 21, 2008 @ 8:40 am | Răspunde

  14. […] – daca nu sunteti fani ai posturilor reflexive, mai bine cititi posturile despre Uwe Boll, Rechinu’ , Originea pseudonimului krossfire sau despre Animalul Ideal de […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » A murit Florică… — februarie 5, 2008 @ 8:41 pm | Răspunde

  15. […] : Daca nu va place articolul asta, si sunteti anti-vaci (Huooo..criminalilor), puteti citi articolul despre Uwe Boll care a atins niste cote nesperate de vizitatori […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » Animalul de companie ideal: vaca ! — februarie 5, 2008 @ 8:41 pm | Răspunde

  16. […] by krossfire on 02 Jul 2007 at 02:57 pm | Tagged as: Viata de zi cu zi Dupa ce l-am facut pe Uwe Boll idiotul satului, tind sa cred ca omul vrea sa se autopastiseze serios in urmatorul film, Postal. (Facut dupa jocul […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » Going Postal ! — aprilie 24, 2008 @ 12:24 pm | Răspunde

  17. […] Uwe Boll, idiotul satului si omul care se intoarce constant cu spatele la critici am mai scris. Despre un regizor care a […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » Alte filme din podul bunicii — octombrie 9, 2008 @ 8:34 pm | Răspunde

  18. doamnne fereste sa faca uwe asta film dupa warcraft, jur ca`mi dedic intreaga viata sa`l vanez

    Comentariu de Manu` — octombrie 19, 2008 @ 7:06 am | Răspunde

  19. Hai mah, as putea gasi cel putin o duzina de filme care se vor mari dar au iesit niste porcarii. Uwe Boll cel putin nu minte ca ofera altceva.
    Plus ca sunt tone de „baietasi” care vor gasi filmele lui drept profunde. Asa ca daca nu convine cuiva, evitati sa va uitati la filmele lui.

    Cand am chef de o comedie sanatoasa, descarc un film de’a astuia. Uwe Boll rocks!

    Comentariu de Ete — aprilie 7, 2010 @ 5:44 pm | Răspunde

  20. I can’t believe i’m saying this, but all the „beep” uwe boll makes, this is probably his best. The jokes are a bit wrong but the movie was okay. One of my favorite scenes is when Uwe Boll shows up in the middle of the movie making fun of himself and said ” I Hate Video games”. Most of you know that Some people say that he hates games and he finaces his movie with nazi gold. Is it the live-action southpark ? No, but this movie is funny as hell and the ending was pretty damn good. Only question i have is Did the postal dude die ? Oh, and little kids get shot in the movie. 22406

    Comentariu de Ecaterina — aprilie 7, 2010 @ 5:56 pm | Răspunde

  21. I can’t believe i’m saying this, but all the „beep” uwe boll makes, this is probably his best. The jokes are a bit wrong but the movie was okay. One of my favorite scenes is when Uwe Boll shows up in the middle of the movie making fun of himself and said ” I Hate Video games”. Most of you know that Some people say that he hates games and he finaces his movie with nazi gold. Is it the live-action southpark ? No, but this movie is funny as hell and the ending was pretty damn good. Only question i have is Did the postal dude die ? Oh, and little kids get shot in the movie. 10451

    Comentariu de Ecaterina — aprilie 7, 2010 @ 5:56 pm | Răspunde

  22. […] ca ar face ”muzica”. P.S : M-am gandit sa invii vechea categorie a blogului, ‘‘Idiotu’ Satului”. Dupa ce Turtle Treasures, un site dedicat spargerii carapacei testoaselor pentru a gasi rubine […]

    Pingback de Krossfire's Blog » Acum si voi : Ham Ham Ham ! — iunie 13, 2015 @ 4:14 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.