Kro$$fire’s Blog

ianuarie 4, 2007

Evolutii descendente – Partea II

Tocmai ce ma uitam eu prin articolele din noiembrie, cautand un News Flash, si am descoperit articolul Evolutii descendente – Partea I . Cum partea a doua nu parea sa existe, m-am gandit sa o afisez acum, pentru diversitate si pentru a-mi plati ”datoria”.

Recomand si parcurgerea (fugitiva) a primei parti. Nu am disecat toate personalitatile promise in prima parte, pentru ca unele sunt pur si simplu lipsite de orice forma de interes.

So here goes Part II :

1.Trazniti in NATO

trazniti.jpg

E dificil de spus daca odata cu plecarea de la Chestiunea Zilei si cu incheierea emisiunii ”Radeti cu Oameni ca Noi”, fosta camarila a lui Florin Calinescu a mai fost in stare sa produca macar un zambet pe fetele telespectatorilor care mai citesc si altceva in afara de etichete de bere. Copie expirata dupa seriale gen M.A.S.H , sitcom-ul ”Trazniti in NATO” mizeaza pe glume de gen ”Bah daca-ti dau un pumn, ba Marlane, faci ca trenu’…hahahahahaha” si pe aluzii sexuale brutale. Gunoi !
Din nefericire la noi gunoiul se recicleaza…si iata ca acest serial a trecut de 300 de episoade.


2. Florin Calinescu

florin_calinescu_1.jpg

Florrrrrrrriiiiiiiiin Calineeeeeescuuuuu…pentru cei care-si mai amintesc vechea strigare din zilele de glorie ale ”amfitrionului”. Initial simpatic la emisiunea sa matinala cu Andi Moisescu (desi nu trebuie sa uitam ca Florin Calinescu a fost printre primii care a adus un manelist in direct), personajul a degenerat intr-un ”roman autentic”. De ce roman autentic ? Pentru ca este vulgar, incult si are impresia ca se pricepe la orice. (mai nou la sport). Florin Calinescu nu mai este credibil….Florin Calinescu nu mai este nici macar profitabil.
3.Andrei Gheorghe

gheorghe.jpg

Prestatia sa initiala de la ”Lantul Slabiciunilor” (ProTv) indica un individ integru, cult si intolerant. Declaratiile ulterioare, emisiunea 13-14 si interviurile sale au dezvaluit un personaj bizar, cu o cultura medie, filfizon si plin de ifose de fata mare. Andrei Gheorghe se considera superior. Andrei Gheorghe este si va ramane un nimeni. (ochelarii nu te fac mai inteligent, Gheorghita)

4.Mircea Badea

16-11.jpg

Am mai discutat putin despre ipochimenul asta in acest articol. Ce as dori sa mentionez, pentru a marca ideea de ”evolutie descendenta” (adica de involutie) este faptul ca la prima sa aparitie pe Antena 1, forma cu Teo un cuplu ”fresh”. Cel putin pentru un an, Mircea Badea nu a fost antipatic. De ce ? Pentru ca parea un adult simpatic care se prostea. Apoi telespectatorii au realizat ca este un prost simpatic care se vrea adult !

5. Dan Diaconescu

otv_dan_frumos.jpg

Cand a avut Dan Diaconescu o evolutie ascendenta ? Evident, la inceputurile OTV-ului. Diaconescu, venit din mediul jurnalistic, stia ce inseamna popularizare si vulgarizare, asa ca a dat cuvantul ”poporului” si unei game largi de ”politicieni” de nisa. Acest lucru a facut guvernarea comunista..aaahh..pesedista sa retraga liceenta OTV-ului. Dan Diaconescu era un martir. Din pacate pentru el, a revenit dupa o perioada de timp, cu forte proaspete, vrajitoare, actori retardati (Gabriel Fatu) si oameni care vorbesc in direct cu mortii. Dan Diaconescu este mai putin credibil decat clovnul Vasilica, insa are bani sa cumpere circul.

6.Madalin Ionescu

madalin_ionescu2.jpg

Despre Madalin Ionescu nu se pot spune foarte multe. Emisiunea sa, ”Miezul Problemei” reusise sa devina un etalon pentru talk-show-uri acum aproape doi ani. S-a intamplat cu Madalin Ionescu ce s-a intamplat si cu Radu Moraru : extraterestrii, vrajitoarele, scandalurile, vampele de mahala. Madalin Ionescu si-a pierdut credibilitatea, insa norocul sau era ca oricum nu parea prea credibil, fiind privit ca un pion, un personaj inlocuibil.

7.La Bloc

despre1.jpg

Un sitcom de un plictis fenomenal care pur si simplu nu vrea sa ne paraseasca…ori creatorii vor sa vada daca pot bate recordul ”Tanari si Nelinistit” ori actorii vor sa moara pe platou. Inceput initial ca o clona de ”Familia Bundy” sitcomul a debutat in oprobriul public. Retras pentru o scurta perioada, ”La Bloc” a revenit intr-un nou format reusind sa capteze pentru un an atentia publicului si sa atinga audiente destul de mari. Serialul devenise interesant si actorii dedicati. Din pacate, goana dupa bani a ProTv-ului a facut serialul sa continue parca la nesfarsit, personajele devenind invechite (desi au aparut altele noi pe parcurs) iar sketch-urile incepand sa se repete obsesiv si iritant. Pacat de Dragos Mostenescu si de ceilalti actori (doi dintre ei fiind fosti actori de teatru). Nu imi pare rau de Ambramburica, de departe cea mai putin talentata dintre toti…pe locul II : Anca Turcasiu (sa fim seriosi..cine o considera actrita ?)

Despre Teo prefer sa nu vorbesc inca. Poate va reveni la un anume punct in forta cu postul Dogan, desi imi era destul de (foarte) antipatica in ultimii ei ani (3 ani) la ProTv.

(P.S: Stiti voi, copyright & crap)

13 comentarii »

  1. In sfarsit ai revenit si tu cu un articol mai interesant. Ma saturasem de ”La multi ani !” si ”jucati-va cu animalutele”. Kudos !

    Comentariu de elena — ianuarie 4, 2007 @ 7:57 am | Răspunde

  2. Pai ai uitat sa zici ceva si de Tuca. Titanul bretelelor vad ca lipseste nemotivat si nu inteleg motivul. Adica baiatul a avut niste show-uri mai mult decat decente la un moment dat si s-a retras oarecum in glorie sau din frica de a fi umilit de mediocritatea celor care veneau in urma lui. Oricum, a facut bine nea M.T.S. ca s-a retras de pe daily TV, pacat ca nu e in stare sa scrie in ziar.

    Comentariu de Radu — ianuarie 4, 2007 @ 1:12 pm | Răspunde

  3. Pai tocmai pentru ca s-a retras si nu mai are vizibilitate nu-l voi mentiona, desi editorialele sale din Jurnalul National sunt uneori extrem de iritante.

    Comentariu de krossfire — ianuarie 4, 2007 @ 2:08 pm | Răspunde

  4. Cum scaunul meu confortabil sta undeva la o treime de monitor si doua treimi de TV, ceea ce inseamna ca mai tot timpul TV-ul este pe pozitia „close”, m-am tare bucurat citind randurile acestea, sa aflu ca n-am pierdut mai nimic din „marile” emisiuni ale „vedetelor anului”. Multumesc! Simt ca am castigat ceva secunde de viata 🙂

    Comentariu de corina — ianuarie 4, 2007 @ 2:36 pm | Răspunde

  5. Ai dreptate in cea mai mare parte…nu stiu de Calinescu…el nici nu sustine ca s-ar pricepe la sport, pune problema din punctul de vedere al suporterului…desi sa stii, nu e printre cei mai nepriceputi in ale sportului…de vulgar e vulgar, e-adevarat…

    Comentariu de jairzinho — ianuarie 4, 2007 @ 10:31 pm | Răspunde

  6. Ok, dar trebuie sa recunoastem ca M.T.S. nu era decat o replica palida a show-ului faimos cu parfum de tranzitie dezlantuita, Milionarii de la miezul noptii parca, nu bag mana in foc. Daca le gaseste cineva pe vreun VHS, le vreau si eu, ca nu le mai tin minte la nivel de continut ci doar la nivel de spectacol audio-vizual, vezi Adrian Paunescu versus Liviu Mihaiu.
    Si ca mi-am adus aminte, ai uitat de cineva care face panze de paianjen in televiziune si nu il baga nimeni in seama decat cand anunta sume colosale ce se vor castiga la el in „emisiune”: Andrei Duban, ala cu Loteria.
    Ar mai fi de asemenea Horia Brenciu, acest prezentator Robingo/actor ratat/ singer-wanna-be invidios pe vocea fratelui tenor.
    Si un exemplar deosebit pe care as dori sa il mentionez este Florin Condurateanu, un fel de morsa cu ochelari de Elvis esuat pe la Etno tv (cred). E de vazut in actiune prin parcarea de langa Casa Presei. Un show ce nu trebuie ratat. Si ar mai fi, dar e prea tarziu ca sa ii mai tin minte pe toti.

    Comentariu de Radu — ianuarie 4, 2007 @ 11:41 pm | Răspunde

  7. Pai s-ar putea sa existe si o parte a treia. De Brenciu uitasem. Problema cu Brenciu este ca el la un punct chiar avea voce (pe la inceputul anilor 90′, incepuse sa urmeze cursuri de canto…el canta genericul desenelor de pe Tvr :P). Tot behaind pe la diverse concursuri si-a pierdut treptat ”suflul”. Faptul ca acum a facut o trupa de jazz-blues si canta cu ei este de laudat…singura problema ar fi faptul ca nu prea poate.

    Comentariu de krossfire — ianuarie 5, 2007 @ 6:59 am | Răspunde

  8. Interesant articolu … din emisiunile enumerate mai sus cel mai tare ma dispera Trasniti in Nato … cu glumele lor idioate ce nu fac 2 bani

    Comentariu de Sebi — ianuarie 6, 2007 @ 8:44 pm | Răspunde

  9. Aproape de acord cu tine sunt – cu o mica exceptie – Mircea Badea, pe care eu il vad intr-o rubrica numita „evolutii ascendente” – daca va uitati la emisiunea lui o sa vedeti, totusi, ca omul stie despre ce vorbeste si o face intr-un mod foarte interesant.

    Comentariu de mariusnicolescu — ianuarie 10, 2007 @ 10:02 am | Răspunde

  10. […] si chiar de o traditie. La noi aceasta traditie s-a transformat intr-o serie de aiureli de gen Trazniti in Nato , lipsite de orice substanta si conditionate de un intelect precar. Tinerii (o parte reprezentativa […]

    Pingback de Umorul romanesc « Kro$$fire’s Blog — august 22, 2007 @ 6:03 pm | Răspunde

  11. […] si chiar de o traditie. La noi aceasta traditie s-a transformat intr-o serie de aiureli de gen Trazniti in Nato , lipsite de orice substanta si conditionate de un intelect precar. Tinerii (o parte reprezentativa […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » Umorul romanesc — februarie 4, 2008 @ 7:29 pm | Răspunde

  12. […] incercat acum mai bine de un an sa notez asa numitele ‘‘evolutii descendente” din media romaneasca. Atunci am ales cateva personalitatigrupuri de divertisment ale caror […]

    Pingback de Krossfire’s Blog » Branduri moarte din media romaneasca — aprilie 12, 2008 @ 8:04 am | Răspunde

  13. atentie ceva cu adevarat f f important se perinda la tv oricare ar fi acesta actori medicri bogati inculti ai lumii aceasta murdara si altii gunoaie probabil ce streseaza cu un vocabular urat cuvinte an argou cfac sa antorci urgent foaia si sa nu mai revii sa me vezi fetele atentie cuvinteme urate atrag raul mediatori de t v patoni ai instisutiei sacre alumgat ii exemplu de oameni puri excelentele lor domnii adrian paunescu monstrul sacru al literaturii romane domnulbecalii diaconescu oreste cu o reverenta excelentelor lor binele fraza frumoasa aduce binele si global si nominal la bugetul vostru nihil sine deo doamne apara ne de rau nihil saine deo.

    Comentariu de tanase marian — mai 3, 2008 @ 8:58 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.