Kro$$fire’s Blog

noiembrie 27, 2007

Pe cine si de ce moderez

Filed under: Anunturi si Stiri — krossfire @ 8:24 am

Cu un an si cateva luni in urma facusem trecerea pe wordpress si o luasem ”de la capat” cu blogul. De-atunci ma hotarasem sa merg pe deviza ”Fiecare este liber sa comenteze atata timp cat nu foloseste un limbaj inadecvat”. Nu mi-am propus niciodata sa elimin comentariile care intretin schimbul de replici acide dintre utilizatori. Le gasesc vitale pentru libertatea cititorilor in conditiile in care limbajul folosit este adecvat.

In ultima vreme Akismet tinde sa modereze cu ”manie proletara” o serie de bloggeri cunoscuti care-mi scriu pe blog (Demaio, DonMaxx, Baghy, Bovane…), lucru ce ma irita la culme. In afara de asta, exista multe comentarii de guests moderate chiar daca nu ofenseaza pe nimeni.

Trecand peste automatismele wordpress-ului, o sa enumar aici niste motive pentru care un comentariu ar putea fi moderat intentionat, de mine :

-Limbajul obscen : Una e sa arunci o injuratura intr-un post sau un comment si alta e sa nu te poti exprima altfel. Incoerenta limbajului este un semn al incoerentei gandirii.
-Comentariile cu exces de slang de Yahoo : Va dau ignore pe mess , va tai comentariile si aici. ”Este k e korekt ?”
-Acuzatiile de plagiat : Pana acum am taiat vreo 7-8 comentarii de genul -”Ahh..iei si tu de pe wikipedia si te dai mare”. Genul asta de imbecili nici pana acum nu au realizat ca se poate cauta cu Google inainte de a aduse acuzatii. Lipsa oricarei dovezi in sprijinul unei acuzatii de plagiat se pedepseste cu ban pe IP, pentru simplul motiv ca impotentii intelectual ma enerveaza.
-Orice acuzatie nefondata sau orice comentariu in stilul ”smart ass” din partea unor oligofreni din categoria asta . N-am ajuns sa-mi dea lectii de teorie muzicala ascultatorii de metalcore intre 10 si 12 ani…
-Comentariile de gen ”Esti cel mai varza blogger”, pentru ca e usor sa strigi din fundul colibei spre vila vecinului si comentariile neargumentate de gen ”Esti cel mai bun blogger” (in conditiile in care respectivul nici nu-mi citeste blogul), pentru ca nimanui nu-i plac lingaii.
-Favoritele mele : Amenintarile ! Este genial cand un pustiulache, sub (crede el) protectia anonimatului ameninta cu tot felul de fraze gen Mircea Badea. Acum o saptamana am sunat un geniu pustiu din asta, care nici macar anonymizer pe un proxy nu stia sa-si puna. I-am spus ca sunt de la o asociatie a bloggerilor care a constatat contraventii. Faptul ca facea pe el de frica la o acuzatie atat de imbecila mi-a aratat ca avea maxim 12-13 ani. Mai am unul pe lista , care facea pe desteptul in cadrul rubricii ”Despre mine”. Stiu care-i este providerul de net si stiu in ce bloc locuieste, multumita primei informatii. Uneori trebuie sa mai scapam de genul asta de frustrati.

P.S : Scuzati defularea, dar uneori si genul asta de posturi este necesar. Oricum, voi scrie mai des, dupa cum s-a observat in ultima vreme.

Reclame

33 comentarii »

 1. Cand ai traffic mare se-ntampla de toate 🙂

  Comentariu de Ion — noiembrie 27, 2007 @ 12:26 pm | Răspunde

 2. Daca eram numai eu sau cei cu trafic mare (eu am trafic mediu) era ceva. Dar sunt oameni care chiar nu pot pricepe conceptul de blog !

  Comentariu de krossfire — noiembrie 27, 2007 @ 12:36 pm | Răspunde

 3. poti afla si telefonul? haha, foarte tare asta. eu stiam doar de oras 🙂 .

  Comentariu de Mahtan Elendil — noiembrie 27, 2007 @ 1:36 pm | Răspunde

 4. Pai am sunat providerul lor de net…si aparent nu eram singurul care se plansese de spam asa ca ei mi-au dat telul dupa adresa.

  Comentariu de krossfire — noiembrie 27, 2007 @ 2:51 pm | Răspunde

 5. The government placed me under surveillance! 😀 Yey.

  Comentariu de bovanne — noiembrie 27, 2007 @ 3:33 pm | Răspunde

 6. Scuza-mi ignoranta, dar cine e Akismet?

  Comentariu de Clover Shaped Screwdriver — noiembrie 27, 2007 @ 7:55 pm | Răspunde

 7. E sistemul anti-spam al WordPress-ului….ma rog, n-aveti treaba voi ce de pe blgospot 😛

  Comentariu de krossfire — noiembrie 27, 2007 @ 8:06 pm | Răspunde

 8. Asa ma, fii rau! 😀

  Comentariu de Constantin — noiembrie 28, 2007 @ 12:30 am | Răspunde

 9. Trebuie de asemenea sa scapi de aia care lasa comentarii numai ca sa ajunga lumea sa citeasca blogul lor de rahat.

  Comentariu de dadatroll — noiembrie 28, 2007 @ 6:38 am | Răspunde

 10. Akismet nu ma place? Mama lui de neserios 🙂

  Comentariu de baghy — noiembrie 28, 2007 @ 12:02 pm | Răspunde

 11. Bună treaba cu moderatul comentariilor. Tocmai am avut şi eu un episod de genul acesta în care nişte fani anime şi manga s-au comportat mai rău decât ţiganii. Ceea ce m-a dus la 3 adevăruri. Internetul e prost pentru că răspândeşte animeurile. Internetul este iarăşi prost pentru că dă posibilitatea proştilor să se exprime. Internetul este bun când simţi satisfacţia de a fi şters un comentariu idiot. 🙂

  Comentariu de lucianv — noiembrie 28, 2007 @ 1:48 pm | Răspunde

 12. Krossfire, tocmai am aflat şi eu de scurtă vreme că Akismet are unele probleme cu domeniile care sunt pe .info. Aşa că în cazul meu lucrurile par a fi lămurite, dat fiind că nu sunt singurul care trece prin situaţia asta. Nu se întâmplă mereu, dar nici foarte rar :))

  Comentariu de DeMaio — noiembrie 28, 2007 @ 5:11 pm | Răspunde

 13. Si tu si baghy sunteti imediat bagati la moderare !

  Comentariu de krossfire — noiembrie 28, 2007 @ 5:14 pm | Răspunde

 14. Se pare ca incepe sa devina o adevarata epidemie de „comentatori binevoitori”. Din ce in ce mai multe bloguri au parte de ei. Oare sa fie aceiasi? 😉

  Comentariu de Edi Kupferberg — noiembrie 28, 2007 @ 9:15 pm | Răspunde

 15. E posibil din ce am vazut…

  Comentariu de krossfire — noiembrie 28, 2007 @ 9:16 pm | Răspunde

 16. Staaai nitel.
  Ce spui tu este FOARTE grav.
  Ai sunat la ISP si ti-au dat datele personale ale abonatului lor?!!
  Nu-s avocat, dar (asta nu ma opreste sa-mi dau cu parerea) nu e incalcare grava a legii din partea ISP-ului? ISP-istii sunt operatorii de date personale, imi inchipui ca in lege spune ca trebuie sa manifeste un minimim de privacy?
  Krossfire, poate ar trebui sa anunti autoritatiile.
  G.

  Comentariu de Geo Atreides — noiembrie 29, 2007 @ 5:26 am | Răspunde

 17. Daca respectivul individ a incalcat legea, ISP-ul e dator sa-mi furnizeze datele lor. ISP-ul asta credea in momentul respectiv. Doar un numar de telefon mi-au dat pentru a-mi lamuri personal problema…nu alte date personale.

  Comentariu de krossfire — noiembrie 29, 2007 @ 9:14 am | Răspunde

 18. Chiar acum a mai comentat un imbecil cu un ID de doi bani, de copil tampit. E prin RDS\RCS insa lor trebuie sa le demonstrez abuzul. Pot sa-l tai de la net pentru o perioada, printr-o cunostinta. Ma mai gandesc daca sa incerc, oricum are nevoie de o pauza copilasul.

  Comentariu de krossfire — noiembrie 29, 2007 @ 9:16 am | Răspunde

 19. Poate nu-ti dai seama, dar ce propui tu este un abuz. In primul rand, nu mi se pare clar cine te-a lasat pe tine sa decizi cine intra sau nu pe net. Esti cumva magistrat? E vreo lege care interzice ID-urile de doi bani si comportamentul infantil pe net?!
  Cam aroganta purtarea ta.
  „daca individul a incalcat legea”
  Nu e treaba instantelor sa determine cine a incalcat legea? Sau a parchetului?
  „isp-ul e dator sa-mi furnizeze datele lor”.
  In care lege scrie ca tie, o persoana particulara, trebuie sa-ti dea datele lor personale?
  G.

  Comentariu de Geo Atreides — noiembrie 29, 2007 @ 10:31 am | Răspunde

 20. Pai asta e faza. Ca exista o lege a protectiei accesului la informatie dar ca ei nu au respectat-o. In mod normal, ei erau obligati sa-mi ceara detalii conform carora individul ar fi incalcat legea si in baza acelor detalii sa furnizeze datele instantelor competente. Pe de alta parte, eu puteam obtine datele acelei persoane (considerand ca a incalcat legea) in baza legii 544/2001, legea accesului la informatie publica, in conditiile in care datele individului deveneau publice. Evident, legea in sine nu prevede nimic la nivelul asta, insa..shhht…ei nu stiu asta 😀

  P.S : Nu interzic dreptul nicicui…voiam doar sa sperii niste pusti. Dar mi-a trecut intre timp. Era vorba de o blocare a unui cont pe motiv de neplata, pentru ca am observat ca si RDS si UPC sunt paranoici cand vine vorba de orice raportare de potentiala fraudare.

  Comentariu de krossfire — noiembrie 29, 2007 @ 10:35 am | Răspunde

 21. Bun, ne intelegem 🙂
  ISP-ul a gresit.
  Dar, in viziunea mea, a gresit foarte grav si ar trebui anuntat cineva (eventual poate scrii chiar un post despre treaba asta, e o poveste tare).
  Orice incalcare a privacy-ului trebuie tratata foarte serios. De exemplu, daca pot sa aflu un numar de telefon (fix, in general), pot sa aflu repede si adresa.
  Da, e bine sa sperii pustanii, poate le vine mintea la cap, daaaar totusi nu asa. Nu stiu, poate sunt eu mai sensibil la lucrurile care aduc cat de cat a abuzuri 😀
  G.

  Comentariu de Geo Atreides — noiembrie 29, 2007 @ 10:59 am | Răspunde

 22. Man, era un IPS de cartier. Niste pusti. Plus, gandeste-te…acum am numarul de telefon al altui mare comentator de geniu. De ce ? Pentru ca si-a dat adresa reala de mail si pentru ca-l mai publicase undeva. RDS de exemplu nu iti va publica datele personale. Maxim iti va da e-mailul in cazul in care insisti si ai acuzatii grave.

  Comentariu de krossfire — noiembrie 29, 2007 @ 11:04 am | Răspunde

 23. Copilasii ar trebui sa inteleaga ca accesul la internet nu este un drept, ci un privilegiu! 😉

  Comentariu de Lieserl — noiembrie 29, 2007 @ 7:49 pm | Răspunde

 24. eshti cel mai nashpa blogar..shi sa shtiii k nu te mai citesc…kre are o melodie cu picasso sa-mi dea buzz..trimite la totzi din blogroll…sorry de comment..pa all nb :-h

  Comentariu de radugo — noiembrie 29, 2007 @ 9:16 pm | Răspunde

 25. Despre asta vorbeam 😉

  Comentariu de krossfire — noiembrie 29, 2007 @ 9:28 pm | Răspunde

 26. Adevarul e ca nu trebuia sa iti dea telefonul atat de repede. Dar, noh, binie’i s’asa. 😉

  Comentariu de machiavellian — decembrie 1, 2007 @ 5:09 pm | Răspunde

 27. m-ai putea ajuta si pe mine sa aflu de unde mi se trimite un comment?:)

  Comentariu de copilaberant — decembrie 6, 2007 @ 5:56 pm | Răspunde

 28. copilaberant, iti spun eu, dar trebuie sa-mi dai numarul contului, numele, adresa, codul numeric personal si PIN-ul. 😉

  Comentariu de machiavellian — decembrie 6, 2007 @ 11:37 pm | Răspunde

 29. hehehheh..vad ca apar niste similitudini intre topicul meu si al tau..:P De ce ma copii?!( glumesc, evident)
  e intr-adevar a big issue dar e mult prea greu sa stam sa educam niste oameni care la scoala de-abia veneau, se imbatau muci, ragaiau: long live metal, man! si apai se usurau pe ziduri..
  very hard, indeed..:(
  da’ noi sa supravietuim..

  Comentariu de rockonhome — decembrie 11, 2007 @ 7:56 am | Răspunde

 30. Sper ca numai noi o sa supravietuim !

  Comentariu de krossfire — decembrie 11, 2007 @ 8:14 am | Răspunde

 31. […] amintea aici că la ora actuală există foarte mulţi “puţache” pe internet care sunt zmeii […]

  Pingback de Anonim pe internet | A.Faith Blog — decembrie 27, 2007 @ 2:30 pm | Răspunde

 32. […] -Pe cine si de ce moderez : E bine de stiut ! […]

  Pingback de Krossfire’s Blog » Best of Krossfire - 6th Edition — ianuarie 20, 2008 @ 11:17 pm | Răspunde

 33. […] ca am depasit de multa vreme momentul in care imi mai pasa de critica distructiva, de troli, idioti si virgini de 40 de […]

  Pingback de Krossfire’s Blog » Grade de toleranta - Comentariile — aprilie 28, 2009 @ 8:15 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: