Kro$$fire’s Blog

Noiembrie 1, 2007

Nu sunteti pregatiti, bah !

Filed under: Diverse,Social, Cultural, Politic — krossfire @ 8:58 pm

Se pare ca viata mea reala tinde sa o ingroape definitiv pe cea virtuala. Imi tot promit de ceva vreme ca o sa-mi fac timp sa termin vreo trei posturi fluviu (stiti voi, marca blogului meu) dar nu imi iese mare lucru. Vine weekendul si sper ca macar doua sa fie facute publice.

Revenind la titlu, cred ca am gasit o gaselnita verbala romaneasca, un tipar mental mai bine zis, care ma irita la nivel inalt. Este vorba de sintagma ”Nu sunteti pregatiti” sau ”Nu sunt pregatiti” in cazul in care autorul se depersonalizeaza si simte nevoia sa se adreseze de la un fals nivel superior.

Nu va scot din sarite momentele cand un mare scriiitor (mare la el in cartier) sau celebru cantautor spune ”Publicul roman nu este pregatit…” ? Acum serios, oare oamenii astia chiar cred ca au ajuns la un nivel atat de inalt incat grupul lor de intelegere s-a redus la propria persoana ?

Publicul romanesc nu este pregatit pentru Plesu, Patapievici, Liiceanu cum nu este pregatit nici pentru A.G Weinberger sau pentru impromptu-urile Nightlosers. Si totusi..exista oameni care citesc si asculta. De ce ? Pentru ca autorul educa si isi formeaza publicul in timp , care nu este pregatit pentru ca nu are produsul finit!

De cate ori n-ati auzit aceasta jenanta expresie ? Prima data am auzit-o la geniul liric care conduce trupa E.M.I.L (aia cu rime din fantana pubertatii gen ”cultivator de vise interzise” sau ”da vreei..ueeeeeeeeeiii”). Omul spunea : Publicul roman nu este pregatit pentru ce avem noi de oferit. Sugestia mea sincera : Plecati rapid in alta tara pentru ca oricum trupa are o gama de public foarte restransa.

O expresie similara a fost auzita si la un autor post-modernist de mare anvergura, cu trei carti la activ (nu le dau numele) care se plangea ca nu i se cumpara cartile pentru ca lumea nu este pregatita sa-i impartaseasca viziunea. Acum serios, chiar crezi ca daca lumea voia sa-ti impartaseasca viziunea nu-ti cumpara cartile ?

Concluzie apoteotica : Nu mai am timp sa scriu pe larg saptamana asta, asa ca scriu pe scurt. Si stiti de ce ? Pentru ca nu sunteti pregatiti !

P.S : Sa-mi spuna si mie cineva de ce spamul pe Yahoo s-a dublat ? Au dat astia drumul la dig ? Si inca una : Credeti ca este cineva pregatit pentru clipul asta ?

Anunțuri

8 comentarii »

 1. Nu suntem bine pregătiţi domn’e!Învăţământul ăsta românesc!Nu mai ies elevi pregătiţi din şcolile din România!:)))

  Comentariu de un boschetar notoriu — Noiembrie 1, 2007 @ 10:14 pm | Răspunde

 2. „grindcore romanesc de calitate” =)))

  Comentariu de Clover Shaped Screwdriver — Noiembrie 2, 2007 @ 4:27 am | Răspunde

 3. Eu zic ca nu sunt pregatita sa comentez pe blogul tau. Si tocmai de aceea iata ca nici nu o fac.

  Comentariu de cropcircles — Noiembrie 2, 2007 @ 6:31 am | Răspunde

 4. Nu suntem pregatiti, dar daca nu incercam nu facem nimic. Oare cand ne-am nascut, am fost pregatiti?

  Comentariu de Lieserl — Noiembrie 2, 2007 @ 5:53 pm | Răspunde

 5. Tocmai, ca nu primim sansa de a fi pregatiti pentru ca cei ce sustin ca ne pot instrui, nu sunt capabili sa o faca ! (Am vorbit ca un politician,nu ?)

  Comentariu de krossfire — Noiembrie 2, 2007 @ 6:13 pm | Răspunde

 6. eu o să mă leg de expresia în sine „nu suntem pregătiţi” – încă un exemplu de limbaj de lemn , ca şi intelectul unora
  nu-ţi mai pune nădejdea în sistemele educaţionale , educaţia şi cultura şi-o face cine care cum vrea , fiecare pe cârca lui

  îmi place ce faci tu aici

  şocul a fost să văd că-l nominalizezi şi pe A.G., nu credeam să mai aud prea curând de el
  deşi omul are clar publicul lui

  run forest run

  Comentariu de krasavita — Noiembrie 3, 2007 @ 8:55 am | Răspunde

 7. deci eu cu citatul meu din Kinski am fost delicat.

  Comentariu de radugo — Noiembrie 4, 2007 @ 11:14 pm | Răspunde

 8. Nu suntem pregatiti … e o scuza oarecum penibila ce ni se arunca in ochi de pe la Revolutie incoace, iar noi suntem tare multumiti cu ea. In momentul in care chiar noi o acceptam, devine un factor de auto-sugestie. De fapt, ne-pregatirea asta indeamna la impasibilitate si lene. Ca si binecunoscuta fraza „oricum, nu putem schimba nimic” … e complacerea asta tipica a lenesului. In orice caz, imi place articolul. Multa bafta in continuare.

  Comentariu de Insurgiam — Noiembrie 11, 2007 @ 2:41 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: