Kro$$fire’s Blog

septembrie 8, 2007

Pentru a mia oara : Nu suntem jurnalisti !

Filed under: Diverse,Social, Cultural, Politic — krossfire @ 8:05 am
Tags: ,

Voiam sa scriu un mic articol despre nou intalnita pasiune a lui Gigi Becali pentru colinde . Nu l-am mai scris pentru ca , desi mi se pare doar o declaratie hazardata sau cel mult o schema de imbogatire a vreunui impresar smecheras, nu cred ca preluarea de stiri din anumite surse are vreo relevanta pentru cititorii mei. Nu de alta, dar NU sunt jurnalist…

Stiu ca au existat niste dezbateri excelente organizate de Horea Mihai Badau (Asociatia Consumatorilor de Media) pe tema ”Bloggeri vs. Jurnalisti” insa nu am putut fi acolo din motive obiective. Tin pe aceasta cale sa-mi sustin parerea de ”blogger cu accesari peste medie” : NU suntem jurnalisti si nici nu vom fi !

O sa enumar succint cateva dintre motivele pentru care un ‘blogger’ nu este ‘jurnalist’ :
-Nu lucreaza sub presiuni editoriale : deadline-uri, editori, corectori. Aici s-ar putea adauga si ideea generala conform careia bloggerii nu lucreaza intr-un mediu de stres.
-Unii au un vag talent de editorialisti, dar nu stiu sa scrie o stire. Nu o sa insist acum asupra principiilor care guverneaza scrierea unei stiri (piramida inversata nu se respecta mai deloc in presa) sau a unui comunicat de presa. Cert este ca ele exista si exista in cantitati deloc neglijabile , de la intrebarile de baza pana la structura compozitionala. Dupa cativa ani in profesie, se pot crea automatisme ”de jurnalisti”.
-Nu au studii de profil – asta nu i-a impiedicat nici pe altii, insa noile norme o cam cer. Mai grav este ca nu au deloc experienta in domeniul presei (nici macar in domeniul presei online, cu mult diferita de blogging)
-Un jurnalist lucreaza intr-o institutie si este obligat sa-si asume raspunderea pentru cele scrise in fata legii si in fata institutiei pe care o reprezinta (mai ales in fata ultimei instante). Un blogger spune ce are pe suflet si cel mult isi citeaza sursele. Problema responsabilitatii s-a pus si la intalnirea mai sus amintita , unde a fost chiar propusa ca diferenta fundamentala.

Cred insa ca problema de baza aici este chiar expresia de ‘blogger’. Vechea mea clasificare a blogurilor, subiectiva de altfel , arata ca 90% dintre bloggeri scriu mai mult pentru ei si fara a avea un scop precis (precum scopurile de a informa, sustine, denigra). Pana la urma notiunea de blogger a inceput sa se aplice la nimereala. Un copil de 12 ani isi poate face blog pe wordpress, poate scrie niste porcarii si panseuri pseudointelectuale si gata ”superstarul blogosferei”. Practic, notiunea de blogger reuseste sa cuprinda cam orice individ cu un blog, fie care are sau nu vizitatori multi, fie ca scuipa sau nu 10 posturi pe zi. Am mai scris si aici despre tema asta si despre faptul ca ”blogger” este o simpla notiune, NU UN STATUT.

Veti gasi pe blogul meu si pe multe alte bloguri cel putin 20 de articole de persoana (eu as zice mai multe chiar) care prelucrate minimal ar putea incapea intr-un ziar de mare tiraj. Ma face asta jurnalist sau ma face cumva mai bun decat cei care se chinuie pe bancile facultatii ? NU ! Evident ca nu ! Nu am scris la deadline, am avut destul timp la dispozitie pentru documentare, nu mi-am asumat niciun risc si desi mi-am citat sursele principala sursa de documentare am fost eu.

O alta mare problema intervine aici in cazul blogurilor : Credibilitatea persoanei se substituie credibilitatii materialului. Vorbim practic de ”bloggeri credibili”. Evident, exista si ”jurnalisti credibili” insa ei pot fi verificati…pe bloggeri trebuie sa-i crezi pe cuvant.

Alte argumente ale celor care sustin ca bloggerii au veleitati de jurnalist si ca sunt o ”specie aparte” sunt existenta blogurile de corporatie si a blogurilor de promovare (precum cele ce tin de marile publicatii, siteuri, televiziuni, e-zines). Aici trebuie din nou sa insist asupra faptului ca a fi blogger nu inseamna absolut nimic, este doar un hobby. Hobby-ul asta iti poate certifica intr-un anume mod talentele de esesist sau capacitatile literare (de ce nu si un potential de jurnalist) insa experienta si munca in normele profesiei iti aduc intr-adevar legitimitatea.

Mi s-a oferit la un moment dat un post de ”blogger”. Ce insemna asta ? Insemna sa mentin un blog (pe destul de putini bani) in domeniul auto. Ar fi insemnat documentare si traducere de articole in cea mai mare parte. Presupunand prin absurd ca acceptam oferta, in cativa ani as fi putut da sfaturi despre motorul cu injectie insa tot n-as fi fost jurnalist la o sectiune auto. De cele mai multe ori, oamenii din spatele blogurilor de corporatie sau a blogurilor de promovare ori scriu in numele lor astfel atragand atentia asupra institutiei care-i gazduieste (PR rudimentar) ori sunt experti intr-un anumit domeniu si ofera consultanta din aceasta pozitie (blogurile politice si cele de corporatie folosesc experti). In aceste conditii ideea de ”blogger profesionist” este o tampenie. Esti profesionist in domeniul tau de baza insa poti folosi blogul ca o metoda de promovare.

Nu se poate ca un individ care ne povesteste ce face in parc sau ce-i mai face familia sau un altul care tranteste posturi microscopice si incoerente si se autointuleaza ”cel mai mare blogger” sa fie pusi in aceeasi oala cu jurnalistii ! Evident, in media romaneasca exista o cantitate enorma de indivizi care aspira la calitate de jurnalisti. Nu va faceti griji o voi ce vegheati atat de atent asupra domeniilor pe care nu le cunoasteti : N-o sa o angajeze nimeni pe Oana Tonca pe post de redactor sef la vreun cotidian.

Promovarea si campaniile de comunicare online prin intermediul blogurilor sunt binevenite, fiind la randul meu implicat intr-o astfel de campanie. Persoanele din spatele acestor campanii ori lucreaza in domeniul PR ori incearca la nivel de baza sa practice PR-ul pentru diverse institutii. Nu sunt ”bloggeri” ci PRisti sau aspiranti. Daca nu urmaresc o cariera in relatiile publice, atunci e la fel de eronat sa-si asume titulatura de PRist precum este asumarea celei de jurnalist.

Ideea de Blogvertising este inca la inceput la noi insa la baza vorbim de o trecere a promovarii online din sfera site-urilor in sfera blogurilor. Surplusul de detalii (acel mic articol) si preluarea stirilor de pe un blog pe altul fac acest tip de advertising eficient. S-ar putea sa ne trezim in curand cu bloggeri care se vor advertiseri.

Rabufnirea asta mi-a fost cauzata de cineva care credea cu tarie in scopul RoMediaBloger. Desi la baza un proiect interesant, vorbim totusi de o proclamata ”Asociatie Media a Bloggerilor Romani” ce militeaza ca bloggerii sa fie considerati jurnalisti liber profesionisti. Problema lor principala este ca nu se intelege ”care bloggeri” desi descrierile de pe site tin sa repare lucrul asta. Trecand peste ambiguitatea ideii de ”jurnalist liber profesionist” (probabil va refereati la colaboratori) asociatia asta a reusit sa convinga mai multi aspiranti la titlul de ”mari bloggeri” ca ce fac ei acolo se cheama jurnalism. Desi ulterior m-am edificat cu privire la scopurile lor (care nu erau acelea de a legitima toti blogerii) sustin proclamarea exclusivitatii. Pana una alta, nu am nimic cu initiatorii proiectului insa i-as sfatui sa nu se mai amestece in domenii mult prea largi (nu ma refer numai la jurnalism aici) si sa nu mai faca paralele romano-americane.Genul asta de posturi nu vor convinge foarte mult.
Asociatii sau cel putin incercari de a creea o opinie coerenta a celor ce scriu constant pe bloguri au mai fost. Netoo se numara printre cele mai proeminente astfel de proiecte. La randul meu, intr-un moment de ratacire incercasem sa fac o asociatie care sa protejeze legislativ identitatile celor ce scriu pe bloguri si pot spune ca a inceput sa-mi fie rusine de postul respectiv. (Initiativa mea pornise de la cazul Gramo – am realizat ulterior ca in ciuda lipsei de profesionalism a celor de la Gandul, vina a apartinut in mare pare parte subiectului care nu a stiut sa traseze linie intre Gramo si una din identitatile sale reale)

Confuzia cea mare este intre jurnalistii care folosesc blogurile pentru a publica articole (care chiar sunt jurnalisti) si bloggerii de ocazie.

P.S : Desi intarizata, reactia mea era previzibila (prietenii stiu de ce). Cu asta inchei orice tentativa de a explica oamenilor cu multe pretentii si putina experienta ca nu iti poti atribui o PROFESIE doar pentru ca scuipi douazeci de cuvinte pe minut la PC. Bloggerii nu sunt legitimati ca jurnalisti !

Reclame

33 comentarii »

 1. Dar mândria? Dorinţa unuia care „bate la calculator” nişte texte şi apoi le publică pe blog – uite ceva ce nu ai criticat. În opinia mea asta e principala motivaţie a bloggerilor care vor să se considere jurnalişti. O etichetă numai bună de lipit pe frunte.
  Apropo, când ai zis de „Un copil de 12 ani isi poate face blog pe wordpress, poate scrie niste porcarii si panseuri pseudointelectuale si gata ‘’superstarul blogosferei”.”, te-ai gândit la Ariel Constantinof? :))

  Comentariu de lucianv — septembrie 8, 2007 @ 10:14 am | Răspunde

 2. Nu, era ”no pun intendend”. Pe Ariel l-am citit odata, singura…nu mi-a placut dar nici prea slab nu mi s-a parut. N-avea treaba cu el replica.

  Nici eu nu inteleg ce vor sa obtina maestrii care se tot autoproclama jurnalisti.

  Comentariu de krossfire — septembrie 8, 2007 @ 10:15 am | Răspunde

 3. „NU suntem jurnalisti si nici nu vom fi !”

  Stronly agree!
  Finally, ceva decenta in perceptie.

  Comentariu de malina — septembrie 8, 2007 @ 10:27 am | Răspunde

 4. capitolul 8 al acestei carti dedicate mass-mediei autonome defineste blogurile ca spatii alternative de exprimare a dezacordului („alternative spaces for dissent”):
  http://www.cumuluspress.com/autonomousmedia.html

  Comentariu de anapauper — septembrie 8, 2007 @ 4:28 pm | Răspunde

 5. Nu e Mircea Badea? Badu? Nu am auzit de el.

  Comentariu de dadatroll — septembrie 8, 2007 @ 4:33 pm | Răspunde

 6. Nu..sigur nu e Mircea Badea, nu-l duce.

  Nu as spune chiar ‘spatii de exprimare a dezacordului” insa e clar ca opinia blogosferei nu corespunde in totalitate cu opinia mass-media sau cu cea publica.

  Comentariu de krossfire — septembrie 8, 2007 @ 4:51 pm | Răspunde

 7. Nu suntem jurnalişti! Slavă Domnului!
  http://radugonciar.blogspot.com/2007/03/mai-bine-blogr-dect-jurnalist.html
  Cu privire la credibilitate… eu nu-mi doresc să fiu credibil, ci, dimpotrivă, incredibil.

  Comentariu de radugo — septembrie 8, 2007 @ 5:10 pm | Răspunde

 8. Frumos spus 😉

  Comentariu de krossfire — septembrie 8, 2007 @ 5:12 pm | Răspunde

 9. da, iar calitatea bloggerilor este egala cu (,) calitatea jurnalistilor de azi. Poate cu un mic plus pentru jurnalisti chiar daca putini dintre cei care scriu in ziua de azi merita cititi , dar mai sunt jurnalisti straluciti, asa cum sunt si bloggeri straluciti(cum esti tu 😛 , radugo si inca cativa)
  So , nu suntem jurnalisti si eu , personal , nici nu vreau sa fiu 😛

  Comentariu de donmaxx — septembrie 8, 2007 @ 5:43 pm | Răspunde

 10. Thanks 🙂

  P.S : Tot nu putem afirma legal ca suntem jurnalisti, indiferent daca ”intr-un stat din America s-a intamplat”.

  Comentariu de krossfire — septembrie 8, 2007 @ 5:55 pm | Răspunde

 11. E pentru prima oara cand citesc in intregime un post al tau & I’ve gotta hand it to you, cu o asemenea modestie, cine mai are nevoie de jurnalisti? :). Nicely put!

  Comentariu de Rocs. — septembrie 8, 2007 @ 8:53 pm | Răspunde

 12. What can I say…or maybe I shouldn’t say anything.

  Comentariu de krossfire — septembrie 8, 2007 @ 8:57 pm | Răspunde

 13. In deontologia jurnalistica e regula de 3 (simpla): informatia trebuie verificata din 3 surse. Sincer, ma indoiesc ca o mai respecta cineva. Sau ca o respectau prea multi deodata. Deci macar din punctul asta de vedere, jurnalistii au ceva in comun cu bloggerii.

  Oricum, unii bloggeri au studii si/sau experienta in jurnalism (mai ales online). Am contribuit si eu la o publicatie online peste 3 ani. Cand s-a terminat colaborarea, mi-am facut blog.

  Comentariu de machiavellian — septembrie 9, 2007 @ 4:37 pm | Răspunde

 14. Si eu 🙂

  Comentariu de krossfire — septembrie 9, 2007 @ 5:26 pm | Răspunde

 15. Inseamna ca tu ai terminat-o cu destul inaintea mea. 😉

  Comentariu de machiavellian — septembrie 9, 2007 @ 5:32 pm | Răspunde

 16. Nu chiar…scriam inainte la o revista despre programarea de jocuri, am mai scris si la The Bullet si cateva articole pe la Informis si OpenIT. Ma apucasem de un e-zine dar a murit repejor proiectul.

  Sunt orientat spre PR pe moment (si acolo si lucrez) si experienta din domeniu ma va invata sa-mi cunosc viitorii pioni..ahh sa cunosc viitorii jurnalisti.

  Comentariu de krossfire — septembrie 9, 2007 @ 5:33 pm | Răspunde

 17. In multe state occidentale exista bloguri care au mai multa credibilitate decat multe ziare. De obicei acestea sunt scrise sub forma de editoriale de mari jurnalisti care prefera sa sara peste cenzura oficiala si sa ridice niste intrebari pe care nu le poate aproba „corectorul”. Avand in vedere ca in Romania presa nu e nici transparenta, nici impartiala, nici credibila poate ar trebuii sa avem si noi chestii de astea. La noi blogurile jurnalistilor par scrise intr-un plictis total (se scriu cu 5 minute inainte de plecare???) plus ca calitatea de editorial a posturilor nu e prea bine inteleasa…

  Comentariu de Gyzzard — septembrie 9, 2007 @ 10:08 pm | Răspunde

 18. cit de mult imi plac oamenii care scriu pe blog de plictiseala si emit pareri valoroase doar de dragu de se baga in seama. dragul meu krossfire, tu faci confuzie intre termeni. iti recomand sa cumperi o carte de jurnalism. eventual manualele lu Coman ca sa intelegi cu ce se maninca meseria de jurnalist. asta e una.
  apoi pune mina si citeste toate posturile de pe roMediaBlogger. nu pe diagonala si nici din 3 in 3 randuri. poate in felul asta le intelegi si intelegi si cu ce se maninca „auto-proclamata” asociatie.

  si hai sa facem putina analiza pe text: despre o asociatie nu poti sa spui ca este autoproclamata. (apropo, stii ce inseamna cuvintu in cauza, nu?). daca ziceam ca eu sunt sefu blogosferei – aia era autoproclamare. un nume de asociatie la care fiecare este liber sa adere sau pe care fiecare este liber sa o sustina nu poate fi nicidecum autoproclamat. dar sa admitem ca ai facut o confuzie…

  ideea cu „bloggerii sa fie considerati jurnalisti liber profesionisti” nu poate sa fie puerila. (stii ce inseamna si cuvintu asta, nu?) asta din simplul motiv ca ideea in cauza a fost emisa si sustinuta de alte minti „luminate” din Statele Unite. si daca un CNN sau un AP (stii cine sunt astia, nu?) au sustinut-o si i-au invitat pe bloggeri sa participe la emisiuni sau au facut stiri despre ei…inseamna ca nu e deloc puerila, ba chiar e viabila. dar o luam ca pe o alta confuzie de termeni…

  apoi, stii ce inseamna (in definitia legiuitorului roman) un liber-profesionist? presupun ca nu… asa ca lasa-ma sa explic. long story-short: este personajul care nu are carte de munca. adik daca e sa analizam putin sintagma „jurnalist- liber profesionist”, avem de a face cu persoana care scrie – deci exerseaza profesia de jurnalist (adunare/ distributie de informatii. asta e scopul final, dar pina acolo merge prin pre-documentare, documentare, analiza, sinteza etc.). fiind liber-profesionist inseamna ca nu e angajat la un ziar sau o tv ci doar cistiga din eventuale colaborari, contracte pe drept de autor, contracte barter etc…

  ca sa revenim, ideea de bloggeri – jurnalisti liber profesionisti reliefeaza tocmai povestea asta: sunt jurnalist prin definitie, dar mediul in care eu public este unul electronic – netul sau blogul in special.

  zici ca nu stiu definitia profesiei de jurnalist? ei bine, dupa cei 10 ani de presa scrisa, radio, tv si agentii de presa cred ca o stiu. daca vrei sa te documentezi putin intra aici: http://www.boioglu.ro/about/

  si, la final, daca nu sunt indiscret, cu cine am de a face? esti cumva cristoiu sau alta personalitate in domeniu? poate ca stii tu cu ce se maninca presa mai bine decit mine si am de invatat, nu de alta…

  anyway, multumesc pt postare. si PENTRU A MIA OARA: NU ESTI JURNALIST SI NICI NU O SA FI! nici tu si nici multi din blogosfera. pentru restul, care stiu sa scrie bine, exista intotdeauna un job bine platit.

  apropo, ca incheiere. o mica istorie: primesc un mail de la o revista din romania. nu imi stiau cv-ul. intrasera doar pe http://www.boioglu.ro si au vazut acolo ce si mai ales cum scriu. fara sa stie daca am avut sau nu experienta de presa imi propun sa le devin colaborator (a se citi blogger – jurnalist liber profesionist). adik contract pe drepturi de autor, bine platit. articolele? le lasa a alegerea mea. ca doar asta fac in fiecare zi cu blogul: scriu si imi gasesc singur subiectele…

  nu stiu daca acest comentariu va aparea pe blog. dar e bine ca macar tu l-ai citit…

  o zi mai buna,

  Comentariu de adrian boioglu — septembrie 9, 2007 @ 10:20 pm | Răspunde

 19. Domnule Adrian,

  Comentariul ti-a aparut, ca e destul de necenzurata atmosfera pe aici. Si placuta, asa, ca intre ne-jurnalisti. Nu intru in discutie pe marginea celor spuse de tine, desi remarc ca in continut sunt si cateva idei pertinente.

  Am insa o mentiune despre forma. E normal sa ai opinii pro/contra despre o anumita viziune, insa, mai ales cand e loc de discutii amiabile, sunt oare chiar necesare pozitionarea maninii in sold si tonul de superioritate?
  Ca m-am tot lovit dezagreabil de acel „stii ce inseamna / stii cine sunt astia, nu?”

  Comentariu de malina — septembrie 9, 2007 @ 11:00 pm | Răspunde

 20. nu cred ca e vb de un ton de superioritate in cazul meu. am incercat doar sa comentez postul in cauza pe acelasi ton ca si autorul blogului. doare? pare deplasat? poate pentru ca asa am vazut eu postul original…

  anyway, am detaliat pe blogul personal pentru ca nu vreau sa transform discutia asta in altceva.
  mi se pare cel putin deplasat, ca sa nu zic altfel sa-ti dai cu parerea despre ceva fara sa fii in cunostinta de cauza si mai ales sa-i bagi pt toti in aceeasi categorie….

  Comentariu de adrian boioglu — septembrie 10, 2007 @ 1:24 am | Răspunde

 21. nu cred ca e vb de un ton de superioritate in cazul meu. am incercat doar sa comentez postul in cauza pe acelasi ton ca si autorul blogului. doare? pare deplasat? poate pentru ca asa am vazut eu postul original…

  anyway, am detaliat pe blogul personal pentru ca nu vreau sa transform discutia asta in altceva.
  mi se pare cel putin deplasat, ca sa nu zic altfel sa-ti dai cu parerea despre ceva fara sa fii in cunostinta de cauza si mai ales sa-i bagi pt toti in aceeasi categorie….

  poate ca un titlu mai potrivit era: pentru a mia oara: nu suntem toti la fel. sincer acu…eu ma simt jurnalist si mai stiu citiva care fac treaba la fel de buna….

  Comentariu de adrian boioglu — septembrie 10, 2007 @ 1:25 am | Răspunde

 22. Am citit manualele lui Coman, i-am si trecut cu brio examenele. Am fost la randu-mi invitat sa scriu la cateva publicatii pe baza unor articole din blog : Nu are relevanta !

  Adrian : Blogul tau nu este unul bine scris, si nici unul de jurnalist. Nu stiu cine ti-a bagat asta in cap dar analizeaza si compara : blogul tau cu cele din afara sau cu altele (nu cu cel de fata, care nu emite pretentii).

  Comparatia cu America este nejustificata, din nou. Uita-te ce super blogeri au intrat in organizatia matale (sunt cateva nume interesante) si declara-i pe toti jurnalisti !

  Am spus autproclamata pentru ca nu-si justifica scopul.

  Am sustinut clar : Daca esti jurnalist la baza si scrii pe un blog, RAMAI JURNALIST. Dar daca esti ”blogger” care copiaza stilul jurnalistic la modul cel mai penibil, ramai blogger. Profesia de baza ramane, statutul de blogger nu inseamna nimic. Confuzia cea mare este intre jurnalistii care folosesc blogurile pentru a publica articole (care chiar sunt jurnalisti) si bloggerii de ocazie.

  Comentariu de krossfire — septembrie 10, 2007 @ 5:50 am | Răspunde

 23. P.S : Malina – Nu cenzurez comentarii. (Exceptie fac insirurile de obscenitati care nu demonstreaza nimic, dar n-a fost cazul pana acum pe postul asta)

  Comentariu de krossfire — septembrie 10, 2007 @ 5:55 am | Răspunde

 24. hai sa fim seriosi. cu ce blog de afara sa compar? si afara sunt si ca si in romania uscaturi. nu inseamna ca daca un blog e scris de un american e mai bun…
  organizatia nu este a mea si daca citai mai bine ce a aparut acolo de la inceput ai fi inteles despre ce e vorba…

  eu nu declar pe nimeni jurnalist. nimeni nu imi da dreptul asta.
  eu stiu ca eu sunt si asta imi e suficient. sunt multe amanunte in care nu vreau sa intru pentru ca vad ca nu am cu cine sa discut.
  mi-a facut oricum placere ca ai abordat subiectu si sper ca data viitoare cind postezi ceva sa o faci dupa ce te documentezi. nu de alta, dar motoarele de cautare indexeaza tot si te vei terzi peste citiva ani ca iti afla un viitor sef ce scriai in tinerete si poate nu ii mai place de tine…

  iti doresc sa fii… ce vrei tu. si chiar sa depasesti nivelul ala. spre binele tuturor…

  Comentariu de adrian boioglu — septembrie 10, 2007 @ 6:13 am | Răspunde

 25. Nu lucrez in jurnalism, as an ideea 😉

  Parerea de fata nu este numai parerea mea, dar cum bine spuneai, cred ca discutia ar cam trebui incheiata.

  Comentariu de krossfire — septembrie 10, 2007 @ 6:15 am | Răspunde

 26. Totusi jurnalismul se defineste prin obiectivitate iar blogul prin subiectivitate…
  Daca blogul tau contine numai articole obiective nu devine automat revista online???

  Comentariu de Gyzzard — septembrie 10, 2007 @ 7:39 am | Răspunde

 27. Nu chiar. Ai nevoie de cateva inregistrari dar da, poti declara un blog ”e-zine” insa cei ce scriu la reviste nu sunt in marea lor parte jurnalisti.

  Comentariu de krossfire — septembrie 10, 2007 @ 7:41 am | Răspunde

 28. Kf, tocmai asta ziceam, ca nu se practica cenzura la tine. 🙂

  Comentariu de malina — septembrie 10, 2007 @ 4:19 pm | Răspunde

 29. Am corectat oarecum ambiguitatile legate de RoMediaBlogger. Am fost mult prea dur in prima faza insa ambiguitatile se mentin. Nu ma intrebati pe mine, intrebati-i pe cei ce sustin campania si cred cu tarie in scopul ei.

  Comentariu de krossfire — septembrie 10, 2007 @ 6:26 pm | Răspunde

 30. Si iata si raspunsul unuia dintre membrii asociatiei, raspuns care desi nu mi-a schimbat cu nimic parerea m-a facut sa modific o parte din datele presupus eronate despre asociatie :

  http://www.boioglu.ro/pacalicii-din-blogosfera/#comment-6745

  P.S : Nu comentez titlul articolului. Observati strict comentariile. Raman la latitudinea voastra daca vreti sa ”intelegeti” ce vrea asociatia sau daca veti urmari strict rezultatele.

  Comentariu de krossfire — septembrie 10, 2007 @ 6:35 pm | Răspunde

 31. […] dacă tot suntem aici, Nu suntem jurnalişti! Etichete: blog, fun, google, jurnalism online, mizerii, tech, windows, […]

  Pingback de quickies » zoso's blog — septembrie 13, 2007 @ 10:18 am | Răspunde

 32. multe zici, n-am citit tot, da` multe zici 🙂

  Comentariu de zmagoo — septembrie 13, 2007 @ 12:13 pm | Răspunde

 33. 🙂

  Comentariu de krossfire — septembrie 13, 2007 @ 6:08 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: