Kro$$fire’s Blog

iulie 27, 2007

End of an era…Game Maker

Intentionam sa pun o recenzie la ultima carte a lui Radu Paraschivescu (vine si aia, nu-i problema) insa m-am decis sa fac un post mic in care sa-mi plang putin de mila. Luna trecuta a expirat primul meu cont de sitesled, un domeniu gratuit. Pentru mine a insemnat ceva, avand in vedere ca odata cu acest domeniu au cazut si referintele si recenziile la jocurile mele de pe Game Maker Games si Game Maker Showcase. Exista si acum multe ”mentiuni speciale” ale numelui krossfire, in special datorita tutorialelor si a ultimelor mele creatii, full 3D.

Finalul epocii mele a coincis tardiv si cu finalul epocii Game Maker. Un soft cu un cod similar C++ (compilat initial in Delphi) si usor de folosit, soft ce stransese mii de fani, acum a cazut in dizgratie odata cu vinderea sa de catre Mark Overmars (un bonom profesor universitar de la Universitatea din Utrecht) catre YoYo Games o firma englezeasca ce a transformat totul intr-o afacere personala. De ramarcat ca o serie de game makeri talentat inca au mai ramas si s-au adaptat schimbarii.

Ce a mai ramas din perioada Game Maker Krossfire ? In afara de vreo 2000 si ceva de posturi arhivate pe un forum destul de mare (acum si el cazut in dizgratie datorita problemelor financiare ale celor ce au initiat site-ul Game Maker Games) si de joculetele distribuite colegilor si pastrate pe diverse CD-uri, au mai ramas paginile astea :

Referinta Game Maker Wiki – Krossfire (modificata usor de Cesque, un amic polonez, datorita unor probleme)
Pagina Jocuri de pe acest blog.

Mi-ar placea ca intr-un viitor tardiv sa organizez un studio de jocuri din postura de creative director. Inca am idei neimplementate in industrie si desi PR-ul si Advertising-ul si banii de aici ma atrag mai mult , a doua dragoste nu se uita niciodata. (Prima dragoste a fost scrisul).

So bye bye, game creating 😉

P.S : Sper sa-mi iertati postul melodramatic din perioada in care GM si C++ Builder imi ocupau mai mult timp decat ar fi trebuit…

Later Edit : Un alt mare site de-atunci, The GM Showcase a cazut la randul sau fiind incorporat de site-ul YoYo Games. Pe respectivul site am gasit una din creatiile mele mai vechi , Poolmaster 2004 . Desi acolo scrie author – anonymus (pentru ca jocurile au fost preluate de pe un site unde autorul era aratat dupa cont), daca il downloadati veti vedea minunatele mele ”amprente digitale”. TiSi a dezvoltat ulterior ideea intr-un Poolmaster 2005 (la care am contribuit si eu putin) insa acesta se mai gaseste doar in arhivele personale.

Reclame

6 comentarii »

 1. :((…Hi-Tech Soft will rise again.

  Comentariu de TiSi — iulie 27, 2007 @ 1:03 pm | Răspunde

 2. Crede-ma, am promis ca peste ani voi face asta si cum o sa am bani o sa inregistrez un alt nume (aparent asta e luat). De data asta ma voi ocupa strict de design general (sistem de joc), dialoguri si poveste…o sa las grafica , intearctiunile si personajele pe seama ta, ca s-a vazut cate tone de buguri aveau jocurile mele 🙂 – ma rog, pe seama ta si a celor 20 de programatori din subordinea ta 😀

  Comentariu de krossfire — iulie 27, 2007 @ 1:06 pm | Răspunde

 3. […] -End of an era – Game Maker – nu ca ar conta, dar merita adus la cunostinta […]

  Pingback de Best of Krossfire - 5th Edition « Kro$$fire’s Blog — octombrie 9, 2007 @ 7:37 pm | Răspunde

 4. Aruncati un ochi la jocu’ meu xD http://www.yoyogames.com/games/show/45574

  Comentariu de dahakasblog — august 16, 2008 @ 4:07 pm | Răspunde

 5. Aruncati un ochi si la jocu’ meu http://www.yoyogames.com/games/show/12168

  Comentariu de meekee — decembrie 26, 2008 @ 3:18 pm | Răspunde

 6. cum pot afla codul care fave game maker full..k il am „lite”…plz help me … iD de mess ryder_112… sper sa ma ajutatzi..vreau sa intru in lumea creatorilor :D:P

  Comentariu de Piciu — ianuarie 7, 2009 @ 5:47 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: