Kro$$fire’s Blog

Ianuarie 4, 2007

Regulile bloggerului

Filed under: Diverse — krossfire @ 3:34 pm

Sunt cateva reguli de bun-simt pe care fiecare detinator de blog, cu o baza minima de cititori, trebuie sa le respecte. In general regulile sunt respectate in mod inconstient, insa nu ar strica sa le amintesc aici, datorita faptului ca au aparut extrem de multe bloguri care nu respecta aceste reguli. (nici eu nu le pot respecta in totalitate) :

1.Cunoaste-ti cititorii, timpul si interesul pe care-l pot aloca blogului tau. Sondajele si folosirea metodelor incluse de feedback sunt o solutie.

2.Nu scrie niciodata mai mult decat ar putea sa citeasca baza ta de cititori. Daca nu tii un blog de stiri sau un blog tehnic, 3 articole de marime medie (maxim 1000 de caractere) ar trebui sa fie de ajuns. Articolele mari, lucrate suplinesc lipsa de activitate pe o perioada scurta.

3.Daca blogul este unul vizitat si actualizat constant, lipsa de activitate pe durata a mai mult de o saptamana este inacceptabila. 2-3 articole pe saptamana ar trebui sa mentina interesul.

4.Atacurile la blogurile de pe primele locuri pot mentine interesul asupra blogului pentru scurt timp. Replicile s-ar putea sa fie mult mai dure.

5.Posturile pline de injurii la adresa unei categorii sociale sau ale unui grup pot mentine interesul pentru blog datorita creeri unei baze de fani ”specializati”.

6.Sinceritatea excesiva pe blog poate dauna creatorului. Pozele personale (in cantitati mari) si datele personale nu sunt un exemplu de sinceritate, ci de neglijenta.

7.Se interzice plagiatul si furtul intelectual la orice nivel. In cazul posturilor inrudite se va folosi tagging-ul.

Formularea imi apartine, insa sunt sigur ca intr-o forma sau alta mai toti bloggerii si-au insusit in timp aceste reguli.

Anunțuri

2 comentarii »

  1. Aha … bune regulile tale … am sa ma straduesc sa le respect si eu 🙂 … Multumesc !

    Comentariu de Sebi — Ianuarie 6, 2007 @ 8:42 pm | Răspunde

  2. nu cred că trebuie să ne impunem reguli şi aici. nu suntem jurnalişti, ca să devenim sclavi ai regulilor şi normelor. dacă avem chef, scriem, dacă nu, nu. de aia suntem blogări, ca să scriem ce şi cum ne trăsneşte prin cap. dacă n-ar fi fost aşa, nici tu n-ai fi făcut clasificarea aceea excelentă a blogurilor (felicitările mele şi pentru ea, şi pentru blogul ăsta, în general).

    Comentariu de radugo — Aprilie 24, 2007 @ 7:45 pm | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: